Харадинај: Изгубио сам на изборима због Србије

Одлазећи косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да је на претходним ванредним парламентарним изборима изгубио гласове због Србије.

"Такође ја сам изгубио гласове због Србије, јер постоји могућност да се утиче кроз меке силе, одређених интереса, у време кад сам увео таксу Србији", рекао је Рамуш Харадинај, гостујући на приштинској телевизији Т7.

Харадинај је рекао да је захвалан што је на последњим изборима добио 100.000 гласова, упркос чињеници да се успротивио Америци, Федерики Могерини и укидању такса на робу из Србије.

"Ослободио сам Косово од оних који су покушали да уцењују и мене и друге и Косово", рекао је Харадинај.

Прокоментарисао је учешће Аљбина Куртија, који би требало да постане нови косовски премијер, на међународној конференцији на којој је Србију представљао директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић. 

Харадинај је рекао да Курти, као будући премијер Косова, није морао да седи са Ђурићем. Оценио је да је Курти требало да доведе нижег званичника који би заступао Косово. 

"Кад је Ђурић ту, онда би требало да се пошаље неки званичник странке за техничка питања", рекао је Харадинај.

"Ако је на званичној конференцији председник Србије, Александар Вучић или српска премијерка, Ана Брнабић, онда иде премијер или мандатар", сматра Харадинај. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво