Самоопредељење и ДСК и даље без договора, настављају разговоре

Председници покрета Самоопредељење и Демократског савеза Косова Аљбин Курти и Иса Мустафа нису постигли завршни договор ни на вечерашњем састанку, још једном у низу на којима покушавају да финализују коалициони споразум за управљање следећом косовском владом.

Члан председништва ДСК Авдулах Хоти најавио је да су се те две странке договориле да се од сутра састају сваки дан.

Иса Мустафа је, преносе медији у Приштини, сазвао хитан састанак руководства те странке за сутра а на састанку ће кључна тема разговора бити коалициони споразум са Самоопредељењем.

Курти је раније потврдио да Демократски савез Косова тражи подршку за место будућег косовског председника, али да му из те странке нису рекли ко би то био.

"Од мене се тражи да дам празну сагласност. Они су затражили ту функцију, али нису ми рекли ко је њихов кандидат", пренео је Курти.

Додао је да нико од три члана руководства ДСК није признао да жели да постане председник.

Ванредни избори на Косову одржани су 6. октобра.

Самоопредељење и ДСК су победници избора и у досадашњим разговорима су договорили програмска начела око управљања следећом владом.

Неспоразуми су настали око кадровске расподеле одговорности. ДСК инсистира да се коалиционим споразумом регулише и место косовског председника, затраживши да на тој функцији након истека мандата Хашиму Тачију 2021 године буде неко од његових званичника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара