Европски парламентарци: Бојкот није добар пут

Бојкот избора није добар пут, надам се да ће се предомислити они који то заговарају, поручио је Кнут Флекенштајн, један од посредника Европског парламента у дијалогу власти и опозиције.

Флекенштајн је то изјавио после завршне рунде дијалога у Народној скупштини о изборним условима.

"Сматрамо да бојкот није добар пут. Надам се да ће они који су се одлучили за бојкот или размишљају о томе - одлучити другачије", рекао је Флекенштајн.

Известилац ЕП за Србију Владимир Билчик рекао је на истој прес конференцији да ће Европски парламент формирати "краткорочну посматрачку мисију", која ће пратити изборе у Србији.

Европарламентарка Тања Фајон рекла је да су се сви учесници дијалога сложили да је напредак постигнут у погледу обезбеђивања изборних услова.

"Постигли смо договор за именовање пет нових чланова РЕМ-а", рекла је Фајонова и додала да је то значајно за питање слободе медија и да отвара простор да се нешто мења.

Коментаришући одлуку Савеза за Србију да блокира РТС, Тања Фајон је рекла да грађани имају право на мирне демонстрације, јер је то темељ демократије. Истакла је и да новинари имају право да раде слободно и професионално, без притисака, уз обавезу да не шире лажне вести, али и да је обавеза политичара да не шире мржњу и поделе.

Флекештајн каже да разуме разлоге опозиционих странака да организују такве протесте, али је нагласио да не сме бити насиља.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво