Почела трећа рунда међустраначког дијалога

Трећа рунда међустраначког дијалога о изборним условима, уз посредовање представника Европског парламента, почела је у Скупштини Србије.

У зграду скупштине ушли су представници Европског парламента (ЕП) Тања Фајон, Кнут Флекенштајн и Владимир Билчик, као и шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, председница Скупштине Маја Гојковић и извршни директор Фондације за отворено друштво Милан Антонијевић.

На трећу рунду разговара дошли су представници Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, ПУПС-а, Социјалдемокатске партије Србије, Покрета социјалиста, Савеза војвођанских Мађара, Странке модерне Србије, Лиге социјалдемократа Војводине, СДА Санџака, Нове странке, председник Странке правде и помирења Муамер Зукорлић.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић прва је напустила зграду Скупштине, али није хтела ништа да коментарише, већ је рекла да ће о свему говорити на конференцији за новинаре која је планирана након састанка.

Посланик Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић изјавио је, у паузи међустраначког дијалога, да се доста урадило на поправљању изборних услова и да нема дилему да је остварен видан напредак.

"Гласаћемо за измене и допуне закона које ће унапредити изборни процес", рекао је Ђукановић новинарима испред Скупштине Србије и додао да су вољни да прихвате и друге смислене предлоге.

Навео је и да представници ЕП нису износили примедбе.

Позвао је европарламентарце да оду до Радио-телевизије Србије и виде блокаду зграде која је најављена за данас.

Упитан о бојкоту избора, Ђукановић је поручио: "Ко хоће не изборе нека иде, ко неће не мора".

Представници ЕП синоћ су одвојено разговарали са челницима Савеза за Србију и Удружења "Један од пет милиона".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи