Вучић честитао Џонсону победу на изборима

Председник Србије Александар Вучић честитао је британском премијеру Борису Џонсону победу на ванредним парламентарним изборима.

"Поштовани пријатељу, драги Борисе, поново се показало да су само снажним лидерима, са чврстом вољом да не посустану у временима изазова, бирачи одани и у тешким тренуцима. Уверен сам да ће изборна победа да Вас инспирише да се својим богатим политичким искуством, а уз неисцрпну енергију и јасну визију, још одлучније суочите са препрекама пред Великом Британијом и поведете британско друштво стабилним путем напретка", истиче се у честитки председника Вучића.

Србија, како је напоменуо, жели да са Великом Британијом успостави стратешки важне односе.

"Пред нама је заједнички циљ да српско-британске односе уздигнемо на ниво истинског партнерства, какви никада нису били, а какви би требало да буду", наводи се у честитки председника Србије.

Нада се зато, и верује, да ће поново имати прилику да угости Џонсона у Београду, као првог британског премијера који би посетио Србију после четрдесет година.

"Вашом посетом бисте потврдили да је жеља за снажнијим и богатијим српско-британским везама обострана. У Србији ћете увек да имате поузданог партнера у развоју политичког дијалога и јачању економске сарадње двеју земаља, као и чврст ослонац за миран и стабилан Балкан", каже се у честитки председника Вучића.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи