Захарова о пресуди Тодосијевићу: Доказ антисрпске репресије

Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила је да званична Москва осуђује пресуду Приштине косовском Србину Ивану Тодосијевићу, донету због начина на који је оквалификовао догађаје у селу Рачак, у јануару 1999. године.

Марија Захарова сматра да је пресуда Ивану Тодосијевићу још један доказ антисрпске репресије коју косовске власти систематски спроводе.

"Одлучно осуђујемо пресуду Приштине против посланика Српске листе Тодосијевића због тога што је говорио о фалсификованом карактеру догађаја у селу Рачак", рекла је Захарова, преноси Спутњик.

Подсетила је на истрагу коју је спровео тим међународних експерата која није довела до јединствених закључака.

"Од почетка је било доста неслагања, а многобројни докази су указивали да је тамо дошло до сукоба српских безбедносних снага и припадника ОВК", рекла је Захарова.

Истакла је да приштинске власти настављају да инсистирају на својој верзији догађаја, али и да се обрачунавају са политичким опонентима, локалним Србима.

Тодосијевић је осуђен на две године затвора због, како тврде у Приштини, "подстицања на националну, расну, верску, мржњу и нетолеранцију" зато што је изјавио да је повод за агресију била такозвана хуманитарна катастрофа на КиМ, измишљени Рачак.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи