Посланичка питања о штампању Хандкеових дела и Савезу за Србију

Посланици Народне скупштине Србије су на почетку седнице постављали питања члановима Владе.

Посланик Српске радикалне странке Војислав Шешељ питао је председницу Владе Србије Ану Брнабић зашто још није реаговала поводом иницијативе радикала да се у Србији што пре штампају сабрана дела нобеловца Петера Хандкеа.

Шешељ је рекао да је "сада прави тренутак да се изрази захвалност Хаднкеу и да Влада Србије узме новац из буџетских резерви, ако нема другог начина, и ангажује државне издавачке куће као што су Службени гласник и Завод за издавање уџбеника, као и најбоље преводиоце са немачког језика и да се у року од два, три месеца приреде дела за штампу".

"Тако би Србија демонстрирала своју захвалност и показала својим другим пријатељима да не забораваља помоћ коју су јој пружали у најтежим данима, људима који су имали храбрости да кажу да Срби нису злочинци и кривци за рат, већ жртве западњачке пропаганда", рекао је Шешељ.

Посланик Српске напредне странке Александар Марковић изјавио је да је изузетно важно да се утврде наводне везе криминалаца и лидера Савеза за Србију, јер би, како каже, јавност тако добила многе одговоре.

Марковић је навео да је у медијима објављена узнемирујућа информација да је недавно ухапшени Младен Новаковић звани Тоцило, код којег је пронађено 77 килограма кокаина, заправо кум Бошка Обрадовића.

Упитао је МУП да ли има сазнања о тим наводима, наводећи да је то важно, јер би јавност могла да добије многе одговоре.

"Изузетно је важно да се све везе криминалаца и лидера СзС разоткрију, поготово ако имамо у виду случај са Драганом Ђиласем и његовим тадашњим шураком Миланом Дабовићем, који је ухапшен и осуђен на вишегодишњу робију због диловања дроге", рекао је Марковић.

Осврнуо се и на посету лидера Савеза за Србију Бриселу, рекавши да они "опањкавају своју државу".

У међувремену, председник Двери Бошко Обрадовић поднео је тужбу против струковног удружења полиције др Рудолф Арчибалд Рајс због тога што су саопштили да је Младен Новаковић Тоцило његов кум.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се