Свечља: На састанцима са српским званичницима сазнајемо планове Београда

Званичник покрета Самоопредељење Џељаљ Свечља каже да је сусрет са директором Канцеларије за КиМ Марком Ђурићем био позитиван, јер, навео је, "то је начин да сазна тајне планове на штету Косова".

Свечља је приштинским медијима рекао да се говорило о конференцији чија је тема била односи између земаља у региону. То нема никакве везе са односима Београда и Приштине, статусом Косова или било чиме сличним", рекао је Свечља приштинским медијима.

На питање новинара да ли позитивно оцењује састанак са Ђурићем, Свечља је одговорио: "Мислим да је тако."

Додао је да "на таквим састанцима сазнаје планове Србије за поделу Косова".

Свечља најављује да ће наставити да присуствује таквим конференцијама, указујући да ће ускоро бити у Софији, где ће, како је рекао, присуствовати и српски министар унутрашњих послова.

"Ово није први пут да смо се срели са српским званичницима, укључујући Ђурића. Да ли то значи да не треба да идемо на конференције на којима ће присуствовати и српски званичници?", упитао је Свечља. 

"Ускоро ће бити одржана конференција у Софији на коју сам позван. Биће и регионалних министара, укључујући и српског министра унутрашњих послова", додао је званичник Самоопредељења, странке која је на парламентарним изборима 6. октобра добила највише гласова.

Оценио је да би им било ненормално и штетно да не присуствују конференцијама на којима су и српски званичници.

Због сусрета са Ђурићем у Тирани, Свечљу и покрет Самоопредељење критиковали су представници других албанских странака у Приштини.

Председник Демократске партије Косова и бивши председник скупштине Кадри Весељи оценио је да акције косовских званичника сматра више проблематичним од "српског негирања масакра на Косову".

"Није питање шта Вучић или Ђурић раде, већ шта ми радимо. Оног тренутка када председник Србије негира масакр у Рачку, наши званичници се састају са Ђурићем у Тирани. Иронија судбине: Вучић негира масакр, наши званичници се с њима наивно састају", рекао је Весељи.

Одлазећи косовски премијер Рамуш Харадинај сматра да би лидери Самоопредељења требало да "остану овде да успоставе институције, а не да иду туристички са Марком Ђурићем".

"Нека се смире, нека формирају институције. Боље него да путују на конференције попут Џелала Свечље, попут Аљбина са Ђурићем. Зашто је Аљбин морао да иде на конференцију где је и Ђурић. Боље остани овде да са Мустафом обавиш посао, него да идеш са Ђурићем", рекао је Харадинај.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи