Брнабићева на полагању заклетве новоизабраног председника Аргентине

Премијерка Србије Ана Брнабић присуствовала је полагању заклетве новоизабраног председника Аргентине Алберта Фернандеза.

Своје присуство на инаугурацији новог председника Аргентине, председница владе види као показатељ заиста блиских односа између две земље, као и спремности да уложимо додатну енергију у даљи развој наших односа.

Ана Брнабић је на Твитеру објавила да јој је била част што је присуствовала инаугурацији аргентинског председника.

"Част ми је што сам данас присуствовала инаугурацији председника Алберта Фернандеза у Буенос Ајресу. Желим вам пуно успеха у даљем раду и амбициозном програму економског раста. Радујем се даљем јачању пријатељства између Аргентине и Србије!", поручила је Брнабићева.

Премијерка Србије се јуче састала са новим аргентинским министром иностраних послова и том приликом захвалила на њиховој огромној подршци и поштовању нашег територијалног интегритета и суверенитета.

Додала је да је Аргентина за нас веома важна земља, која је увек штитила међународне принципе правде.

Премијерка Брнабић је изразила велико задовољство што је током јучерашњег дана у згради амбасаде Републике Србије, у име председника Републике Србије Александра Вучића, уручила Златну медаљу за заслуге Сусани Руиз Ћерути, бившој министарки иностраних послова.

Ћерути је у име Републике Аргентине изнела "бриљантну одбрану принципа међународног права пред Међународним судом правде у Хагу о легалности једнострано проглашене независности Косова и Метохије", наводи се у саопштењу из канцеларије премијерке.

Председница владе је истакла да Србију и Аргентину спаја пријатељство дуго девет деценија, а да ћемо ми у будућности наставити да јачамо наше пријатељство и да ћемо се трудити да Србија и њени грађани никада не забораве оно што друге пријатељске земље, попут Аргентине, чине за нас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво