Фого за РТС: Добар посао Кфора у протекле две деценије

Командант Команде здружених снага НАТО-а из Напуља, адмирал Џејмс Фого, каже за РТС да је Кфор у протекле две деценије на КиМ радио веома добро.

На позив начелника Генералштаба Војске Србије, генерала Милана Мојсиловића, Фого борави у дводневној посети Србији. Са српским званичницима разговара о сарадњи Војске Србије и Кфора, заједничким активностима у оквиру програма Партнерство за мир и активностима из домена обуке.

У интервјуу за РТС, адмирал Фого говорио је о безбедности Срба на северу Косова и Метохије ако косовска полиција покуша да заузме север.

Фого каже да је Кфор тек трећи у ланцу реаговања, после косовске полиције и мисије Европске уније – Еулекса.

Међутим, како истиче, Кфор има одговорност за одржавање безбедног и сигурног окружења у свим околностима према Резолуцији 1244.

Сматра да Кфор у претходних 20 година обавио "прилично добар посао" на КиМ.

"Летос смо обележили 20 година присуства на Косову. За то време, 213 војника НАТО-а је, нажалост, дало свој живот за очување мира", истакао је Фого.

Наводи да све време Кфор одржава блиске везе и сарадњу са Војском Србије по том питању. Мислим да је до сада било добро, оценио је Фого.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво