Одговор РТС-а Зорану Лутовцу због одбијања да гостује у емисији "Упитник"

Радио-телевизија Србије одговара на писмо којим је председник Демократске странке одбио гостовање у емисији "Упитник" 10. децембра.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац проследио је јавности писмо у којем објашњава зашто је одбио гостовање у данашњој емисији "Упитник" у коју су позвани представници власти и опозиције.

"За ДС преговори власти и опозиције у овом тренутку нису тема", објаснио је Лутовац тражећи да РТС уместо њега у емисију позове Александра Обрадовића, човека који је у јавности изнео сумње о пословању "Крушика" и фирме ГИМ.

У последњих годину дана председник ДС-а три пута је гостовао у сличним емисијама на РТС-у.

Једном је напустио "Упитник" незадовољан током емисије и понашањем других учесника те емисије.

После гостовања у "Упитнику" 8. октобра ове године, господин Лутовац се сутрадан појавио испред РТС-а у пратњи неколицине опозиционих лидера и протестовао јер, како је тврдио, новинарка РТС-а није поставила сва "права" питања која занимају јавност.

Председник ДС-а је у тој емисији гостовао заједно са Небојшом Стефановићем, министром унутрашњих послова и имао прилику да у директном разговору и у живом програму наметне сва "права питања која занимају јавност", укључујући и "аферу Крушик".

Пошто, по многим оценама, ту прилику није искористио било је згодно да се за то изнова оптужи РТС.

Овога пута, позван да гостује у "Упитнику", председник ДС-а је отишао корак даље - одустао је од амбиције да одређује шта би водитељка требало да пита госте, већ је покушао да одреди ко би у овој емисији могао да гостује.

Тек у том случају, РТС би се, по господину Лутовцу, квалификовао да убудуће он, или неко ко мисли слично њему, гостује у нашим емисијама.

У међувремену, неколико истакнутих чланова ДС-а ставило нам је до знања да су за њих "разговори власти и опозиције" и те како важна тема и да не деле мишљење председника своје странке.

После свега, остаје некако утисак да се у овом случају, као и у многим сличним, када се са различитих страна напада РТС, ради о једном те истом – мало је ту истинске жеље да Јавни сервис буде професионалнији, неупоредиво више да се он уређује.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво