Ђурић: Оптужнице за убиство Ивановића наставак хајке на Србију

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић наводи да оптужнице против осумњичених за убиство Оливера Ивановића, које се објављују у новинама, показују потпуну атрофију и немоћ правосуђа у Приштини, као и наставак линча и хајке на Србе и Србију.

Марко Ђурић је за телевизију Прва рекао да Приштина заправо прикрива доказе и детаље из истраге о убиству Оливера Ивановића и додао да може да каже да сви трагови у вези са истрагом убиства воде управо ка Приштини.

"Нисам ни судија ни тужилац, али као неко ко је имао одређених увида у оперативни рад наших служби, могу да кажем да сви трагови у вези са тим стравичним злочином воде према Приштини", рекао је Ђурић.

Додаје да у том смислу не изненађује хистерична кампања Приштине са жељом да се на неколицину Срба са КиМ, који су им доступни, сручи сав терет.

Упитан зашто нема Милана Радоичића на отпужницама, иако се раније његово име спомињало у том контексту, директор Канцеларије за Косово и Метохију каже да се Приштина игра са оптужницама како им политички одговара.

"Користе то за политичку манипулацију", рекао је Ђурић.

Мој посао је да разговарам 

Говорећи о фотографији из Тиране на којој се налази и члан Председништва покрета Самоопредељење Џељаљ Свецла, директор Канцеларије за Косово и Метохију је рекао да је у главном граду Албаније учествовао на регионалном скупу политичких странака из целог региона, на којем се није разговарало ни о будућој Влади ни о разговорима Београда и Приштине.

Оцењује да је добро што је био у Тирани, да је његов посао да разговара са сепаратистима, за шта га, додаје, грађани седам и по година плаћају.

"Био сам преко 200 пута на разговорима са сепартистима у Бриселу и другим местима, да браним позицију Србије и КиМ у саставу Србије...То није пријатно, али мој посао је да разговарам и за то ме плаћате", рекао је Ђурић.

Не надам се правди за Србе

Осврћући се на данашњи одлазак Кадри Весељија у Хаг, наводи да се не нада правди за Србе.

Рекао је да 20 година нико није озбиљно процесуиран због злочина над Србима, да се помиње Рачак, али да нико не помиње, на пример, Радоњичко језеро.

Каже да нико није осуђен за Рачак, ни у приштинском правосуђу ни у Хагу, али да данима траје кампања против председника Србије јер је стао у одбрану Ивана Тодосијевића, који је рекао да је Рачак измишљени повод за агресију 1999. године.

Ђурић је рекао и да лидер Самоопредељења Аљбин Курти не жели да преговара са Александром Вучићем јер је он најјачи преговарач Србије, са највише искуства, подршком грађана, али и међународне заједнице.

"Он би желео да Србији буду везане руке у разговорима... Он би хтео и да именује с ким би да разговара, можда би са онима у Београду којима се свиђа... Идеалан преговарачки тим би му био онај који би му доносио бурек", закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво