Вучић: Николић неће поднети оставку

Заменик председника Српске напредне странке Алекандар Вучић рекао је да ће Томислав Николић остати на челу Административног одбора скупштине Србије док га не смени ДС и СРС. Нови избори најбоље решење. Напредњаци траже смену министра енергетике Петра Шкундрића.

"Лидер Српске напредне странке Томислав Николић неће поднети оставку на функцију председника Административног одбора Скупштине Србије", изјавио је заменик председника те странке Александар Вучић.

"Ми чекамо да га смене Демократска странка, Г 17 и Српска радикална странка заједно" рекао је Вучић на конференцији за новинаре и додао да очекује да се то догоди "у понедељак, уторак, било који дан".

"Нека демократе и радикали заједнички постављају новог председника, а видимо по најавама да би то могао бити неко из ДС-а ", поручио је Вучић.

Заменик председника СНС-а  је оценио да то "јасно показује ко је најозбиљнији противник и кога се режим највише плаши из опозиције" и навео да очекује да ће захтев за смену Николића заједнички поднети ДС и СРС.

Коментаришући изјаву председника Србије и ДС Бориса Тадића, о изборима, Вучић је казао да сматра "неодговорним оне који опозицију која жели изборе називају неодговорном".

"Показало се да имамо неодговорну и неспособну власт, делегитимисан парламент, проблеме у свакој сфери друштвеног живота и зато су избори најбоље решење" сматра Вучић.

Поводом изјаве заменика премијера и председника СПС Ивице Дачића - да га радује што се СНС приближила у својим ставовима Тадићу, Вучић је казао да "не зна где је то Дачић видео".

"Дачићу, хвала на питању. Хвала на понуди - не желимо да улазимо у Владу ни са њим ни са ДС" рекао је Вучић и додао да "СНС иде на изборе и очекује да парламентарни избори могу бити одржани већ у мају уколико криза буде велика, а најкасније у октобру".

Вучић сматра и да је било трговине између ДС и СРС када је буџет био на дневном реду што је "потврдио председник СРС Војислав Шешељ који је рекао да је активно учествовао у тим разговорима".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво