Вучић од уторка у посети Грчкој

Председник Александар Вучић на позив председника Грчке Прокописа Павлопулоса, одлази у званичну посету Атини, где ће у уторак и среду са државним врхом те земље разговарати о политичким и економским темама.

У уторак, како сазнаје Танјуг, Александар Вучић ће се састати са шефом грчке државе, а у среду са премијером Кирјакосом Мицотакисом, који је лидер "Нове Демократије", сестринске партије Српске напредне странке, чији је Вучић председник.

Постоји могућност да се председник на крају посете састане са бившим премијером Грчке Алексисом Ципрасом, сада вођом опозиције са којим је, док је Ципрас био председник грчке владе, сарађивао у оквиру регионалне иницијативе Србије, Румуније, Бугарске и Грчке.

Очекује се да ће главне теме разговора у Атини бити билатералне сарадња две земље, али и европски пут Србије, и наравно проблем Косова и Метохије.

Грчка земља која подржава европски пут Србије и која није признала једнострано проглашену независност Косова.

Србија придаје изузетан значај односима са Грчком, који су засновани на чврстом пријатељству, историјски потврђеној блискости и солидарности два народа, поручио је председник Вучић средином новембра, када се састао са шефом грчке дипломатије Никосом Дендијасом.

Вучић је више пута рекао да високо цени активно ангажовање Грчке на убрзању процеса евроинтеграција Србије, као и осталих земаља из региона.

Такође је истакао да је посета шефа грчке дипломатије Београду у функцији припрема за трећи састанак Високог савета за сарадњу Србије и Грчке.

Вучић је, такође, изразио очекивање да ће на предстојећем састанку Високог савета бити потписана Декларација о успостављању стратешког партнерства, чиме би био формализован највиши ниво сарадње између Србије и Грчке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво