Ненад Поповић једногласно изабран за председника СНП-а

Српска народна партија је за свог председника поново изабрала Ненада Поповића, оснивача странке и министра за иновације и технолошки развој у Влади Србије.

На скупштини у Центру "Сава" СНП је изабрала и 40 чланова Главног одбора, а гласање је први пут спроведено електронски.

У говору после поновног избора за председника СНП-а, Поповић је поручио да су основне идеолошке вредности народњака слобода и независност српске државе, јаке и независне институције, слободни медији, својина и људска права.

Нагласио је значај поштовања и одбране Српске православне цркве, очување традиционалне породице, чување и неговање српског језика.

Како је истакао, "нема одбране српских националних интереса и јаке Србије, без јаке економије".

"Зато је подједнако важно да развијамо Србију као земљу знања и иновација и промовишемо наш најважнији ресурс, а то су млади и образовани инжењери, који свакодневно доказују да је Србија земља великих могућности и потенцијала да буде успешна, модерна, развијена и богата", рекао је Поповић. 

Он је истакао да се СНП залаже за чврсту одбрану сваког метра територије Србије, а пре свега "нашег светог Косова", и поручио да је Косово - Србија.

"Косово нема цену и не постоји ништа због чега бисмо се ми одрекли и метра наше свете земље", казао је Поповић и додао да је компромис с косовским Албанцима могућ само у оквиру Устава и Резолуције 1244 Савета безбедности УН.

Он је истакао и да Србија данас нема већег пријатеља и савезника у одбрани својих државних и националних интереса од Русије.

"Да није било Русије и председника Путина, Косово би одавно било независно, а Срби би били проглашени за геноцидан народ", навео је Поповић.

Подршка сваком Србину у региону 

Додао је да се СНП залаже и да Србија остане војно неутрална држава и оценио да се никада неће заборавити НАТО агресија 1999. године.

"Народњаци пружају подршку и заштиту Републици Српској и сваком Србину у региону, као и својим сународницима у Црној Гори" који, како наводи Поповић, трпе прогон и идентитетски геноцид од актуелног режима.

Српска народна партија се посебно залаже за развој иновационе политике и примену нових технологија, додао је министар за иновације.

"У нашем друштву смо отворили теме вештачке интелигенције, роботике, индустрије 4.0, интернета ствари, с нашим кинеским партнерима у Борчи, на Дунавском коридору, покрећемо изградњу највећег технолошког парка у овом делу Европе", рекао је Поповић и подсетио да се у сарадњи с Русијом после 30 година паузе обнављају капацитети у области примене нуклеарне енергије у мирнодопске сврхе.

Лидер народњака најавио је да ће СНП одмах после скупштине почети припреме за изборе и додао да ће та партија о начину изласка на изборе и наставку сарадње прво разговарати са својим коалиционим партнерима из СНС-а.

Пријатељски односи Србије и Русије 

Скупштину СНП-а поздравио је потпредседник Српске напредне странке  и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је пожелео да ове две странке наставе да се заједнички боре за снажну Србију, јер им је "заједнички именитељ вечна отаџбина Србија".

У име Срба из региона, председник Српске демократске странке и министар у Савету министара Босне и Херцеговине Мирко Шаровић пожелео је СНП-у да заједно са другима гради јаку, демократску и модерну Србију, "јер наша деца имају право да своје снове сањају у својој земљи".

Члан председништва Јединствене Русије и председник Посланичке групе пријатељства са Србијом у Горњем дому Федералне скупштине, Савету Федерације, Валериј Рјазанскиј нагласио је добар развој пријатељских односа и сарадње две државе, чему доприносе и одлични односи лидера.

Скупштину је поздравио председник Демократске омладинске заједнице Европе - ДЕМИК Хавијер Хуртадо Мирам који је поручио да је "Каталонија део Шпаније а Косово - Србија" и додао да то не треба да буде само за Шпанију него за све европске земље.

Члан Лиге и посланик у италијанском парламенту Вито Коменчини рекао је да са задовољством очекује улазак Србије у Европску унију како би заједно вратили "светлост европској цивилизацији".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво