Вулин о случају Рачак: ЕУ треба да се уздржи од исхитрених изјава

Министар одбране Александар Вулин позвао је Европску унију да се уздржи од "исхитрених и запаљивих" изјава по питању случаја Рачак.

"Као организација која није надлежна за доношење правних оцена и историјских закључака, ЕУ би много помогла помирењу и миру у региону ако би се њени органи и функционери уздржали од изношења ставова у јавности који могу бити запаљиви", рекао је Александар Вулин поводом синоћњег саопштења Кацеларије ЕУ у Приштини.

"Власти ЕУ требало би да раде на томе да се прошлост оцени на поштен начин и онаква каква јесте, уз поштовање жртава", рекао је министар Вулин.

Из ЕУ су у петак увече за приштинску Газету експрес навели, поводом изјаве председника Србије Александра Вучића да је Вилијем Вокер фалсификовао чињенице о ономе што се догодило у Рачку, током сукоба, да "нема простора да се негирају или релативизују догађаји који су се догодили у Рачку на Косову у јануару 1999." 

Министар одбране изјавио је да је председник Србије Александар Вучић удаљио косовске Албанце од независности онолико колико их је Вук Јеремић приближио самосталности.

"Шиптари знају да су их преговори са Вучићем удаљили од независности исто колико их је Јеремић приближио самосталности. Зато им је једини захтев да Србе представља неко ко неће представљати Србију већ само себе", рекао је Вулин поводом изјаве Аљбина Куртија да неће председника Вучића за преговарачким столом.

Министар одбране је оценио да "као што Ђилас и Обрадовић хоће власт без избора, тако и Курти хоће преговарача који не представља Србе".

"Вучић је једини који може да говори не само у име Србије већ и у име свих Срба и то Курти зна, зато од њега и бежи", изјавио је министар Вулин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи