Орлић: Зашто тужилаштво не реагује на пријаве против Ђиласа?

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић питао је тужилаштво шта се чека са покретањем поступака против, како је рекао, "паклене четворке", Драгана Ђиласа, Марка Бастаћа, Вука Јеремића и Мирослава Алексића, наводећи да су кривичне пријаве против њих за различита дела поднете, али да још увек нема реакције званичног органа.

Владимир Орлић је новинарима у Скупштини Србије рекао да је против Ђиласа, Бастаћа, Јеремића и Алексића поднето много кривичних пријава годинама уназад, са бројним доказима за њихова "недела".

Према Орлићевим речима, против Мирослава Алексића, који је потпредседник Народне странке, а некада је био председник општине Трстеник и директор једног тамошњег јавног комуналног предузећа, поднето је више од 10 кривичних пријава за, како каже, бројне малверзације у Трстенику.

Тврди да се штета коју је Алексић направио мери у милионским износима.

"Када ће тужилаштво почети да ради свој посао? Мирослав Алексић је по наводима у кривичним пријавама непосредно одговоран за милионске штете у сијасет афера, као што су лажна електрификација, гасификација, унапређење индустријског парка, реновирање школа, малверзације у јавним комуналним предузећима којима је управљао он или његови блиски пријатељи и сарадници", питао је Орлић.

Орлић је као насликовитији пример навео случај у којем је Алексић основао породичну невладину организацију која је добијала уносне послове, између осталог и из Националне службе за запошљавању у којој је руководилац, како тврди, био његов таст.

Орлић је рекао и да је против Вука Јеремића председника Народне странке поднета кривична пријава на коју, како каже, тужиластсво ћути.

Он је навео да је Јеремић добијао новац и од "међуанродних криминалаца" на чијем се челу налази осуђени Партик Хо. "Када саберете средства која су дошла из те међуанродне криминалне мреже Вуку Јеремићу и његовим невладиним организацијама то се мери милионима евра", рекао је Орлић.

Када Јеремића питате за шта је добио 200. 000 евра од катарске амбасаде у Берлину, он одговара да није пристојно да одговори, навео је Орлић и упитао на који начин председник Народне странке и некадашњи шеф дипломатије финансита лускузан живот.

"Када је реч о Марку Бастаћу такође припаднику удруженог Ђиласоовг савеза против њега је поднета кривична пријава да је лично одговоран за проневере тешке милионе евра, а тичу се средстава општине Стари Град", рекао је Орлић.

Он је додао да се појављују и узбуњивачи који су спремни да да јавно говоре и пруже доказе о Бастаћевом "испумпавању новца" из општине Стари Град.

"Реч је о невероватним износима", рекао је Орлић и додао да је Бастаћ, између осталог, новац трошио и на телохранитеље, сарадније, али и одборнике који обезбеђују већину у општини Стари Град.

Подсетио је да је кум Марка Бастаћа, Лазар Лешњак јавно говорио шта му се догодило када председнику општине Стари Град није донео само једну коверту. Мучио га је, давио сатима и тражио да му врати наводно његов новац, казао је Орлић.

Наводећи да су поднете пријаве против Бастаћа, али и Драгана Ђиласа који су организовали протест испред галерије Прогрес са циљем да нападну заменика градоначелника Горана Весића, Орлић је казао да очекује одговор шта се дешава са том пријавом.

Поновио је питање које СНС често поставља - како је могуће да се бивши градоначелник Београда Драган Ђилас бесомучно обогатио док је био на власти и алфа и омега у ДС?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво