Динкић: Влада ће издржати пун мандат

Министар економије Млађан Динкић верује да ће садашња влада опстати упркос економској кризи са којом се суочава. Приоритет владе, коридор 10 и очување радних места.

Министар економије и лидер Г17 плус Млађан Динкић изразио је уверење да ће Влада Србије у садашњем саставу издржати пун мандат, и оценио да економска криза са којом се држава суочава делује као кохезиони фактор на владајућу коалицију.

"Имамо пуно проблема које треба решити, кризу која је до сада незапамћена. Овакви проблеми од нас захтевају одговорност, уједињење и рад на решавању проблема, тако да ја верујем да ће ова влада читав мандат заједно радити", оценио је Динкић у агенцији Танјуг.

Иако ће влада због кризе морати да одложи испуњавање неких предизборних обећања,  улагање у инфраструктуру и очување радних места грађана су задаци од којих се нипошто неће одустати.

"Коридор 10 ће бити свакако наш приоритет, а то јесте и једно од наших предизборних обећања. Велики изазов и велика обавеза за нас биће рад на заштити постојећих радних места и наравно борба за свако ново радно место. Те две ствари ће заправо обележити ову годину", поручио је Динкић.

Није време за изборе

Коментаришући све учесталије захтеве опозиције за расписивање превремених избора, Динкић је истакао да се он и Г17 плус не плаше избора, али да су такви захтеви неодговорни у тренутку када се држава суочава са проблемима које треба неодложно решавати.

Он је истакао да са председником Србије и лидером Демократске странке Борисом Тадићем има јако добре односе, и изразио уверење да ће та странка и Г17 плус у будућности добро сарађивати.

"У овој влади са Демократском странком ми имамо потпуно иста опредељења према европском путу. Тачно је да смо из сасвим друге групе партија што се тиче социјалдемократије и гледања на ту страну медаље. Међутим, ја видим да влада полако скреће у ову страну коју ми пропагирамо од самог почетка, тако да се почело са великим социјалним обећањима, а сад се видело шта је реално и шта се може извршити", рекао је Динкић.

Коментаришући односе Г17 плус са бившим коалиционом партнером Демократском странком Србије, Динкић је рекао да су се две странке разишле онда када је Војислав Коштуница направио заокрет ка антиевропској оријентацији, али да поновна сарадња није немогућа уколико се народњаци врате проевропској политици.

"Ако би се Демократска странка Србије вратила свом извору, дакле да буду странка конзервативне оријентације али европски оријентисана, сасвим је сигурно да би сарадња са њима била поново могућа", рекао је Динкић.

Реформе у Г17 плус

Осврћући се на односе унутар Г17 плус, Динкић је рекао да његовој странци предстоје реформе, како би из ње били уклоњени они који се политиком баве, не због општег, већ због сопственог интереса.

Он је навео да је странка Г17 плус након последње скупштине заменила готово све досадашње чланове управних одбора јавних предузећа јер нису давали информације о тим јавним предузећима.

Лидер Г17 плус је, са друге стране, задовољан резултатима које показују министри из те странке, иако је на рад неких од њих имао примедбе које је им је отворено саопштио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво