Хазири: Споразум ДСК и Самоопредељења за неколико дана

Заменик председника Демократског савеза Косова Љутфи Хазири изјавио је да је постизање коалиционог споразума са покретом Самоопредељење питање дана, додајући да ће разговори представника двеју странака бити настављени када се Аљбин Курти врати из иностранства.

Љутфи Хазири индиректно потврђује да постоји спор око питања косовског председника, те да је по његовом мишљењу важно да се разјасни коме припада та функција пре потписивања коалиционог споразума.

"Самоопредељење ће бити уверено да не постоји стабилна влада ако сва питања од интереса за ову земљу не буду разјашњена", рекао је Хазири приштинским медијима.

Сматра да победничка странка – Самоопредељење, треба да прави компромисе.

"Прва странка би требало да буде великодушнија. Мора да прави компромисе", тврди Хазири.

Разговори представника Самоопредељења и Демократског савеза запали су у кризу због поделе централних функција на Косову.

Након што су две странке у потпуности усагласиле програмска начела управљања у будућој влади, ДСК је затражио да коалиционим споразумом буде обухваћено и место косовског председника после 2021, када Хашиму Тачију истекне мандат. Такође, затражили су место председника скупштине, место потпредседника владе и пет министарстава.

Самопредељењу би припало место премијера и пет министарстава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара