Скупштина расправља о амандманима, полемика СРС и СНС

Скупштина Србије наставила је рад расправом о амандманима на Предлог закона о агенцијском запошљавању којим се предвиђа заштита оних који се запошљавају преко агенција. Током расправе полемисали су посланици СРС и СНС о изградњи Моравског коридора.

Како је раније рекао министар за рад Зоран Ђорђевић, предложено решење ће допринети смањењу рада на црно, а запосленима преко агенција биће обезбеђена једнака зарада као и радницима које непосредно запошљава послодавац.

Исте услове ће имати и када је у питању радно време, одмор и безбедност на раду, додао је Ђорђевић.

Током расправе, посланици СРС и СНС полемисали су о изградњи Моравског коридора, па су тако радикали изразили незадовољство што ће тај посао радити америчка компанија "Бехтел", тврдећи да је посао "намештен" и да је кинеска компанија могла да га уради за знатно нижи износ.

Тај посао посланица СРС-а Вјерица Радета назвала је "великом преваром", уз тврдњу да је министарка саобраћаја Зорана Михајловић направила договор о томе са бившим америчким амбасадором Кајлом Скотом.

Радета је навела да је америчка компанија тражила 300 милиона евра више него кинеска, а такође је навела и да компанија "Бехтел" има везе са бившим америчким амбасадором Скотом.

Шеф посланичке групе СНС-а Александар Мартиновић негирао је тврдње Радете рекавши да је за изградњу Моравског коридора упућен јавни позив.

Мартиновић је додао да се за изградњу коридора пријавио једино конзорцијум "Бехтел-Енка" и поручио да Влада Србије није никоме бранила да се пријави.

"Србија је једно велико градилиште у коме граде компаније из Русије, Азербејџана, Кине...", рекао је Мартиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво