Српска листа: Позваћемо на напуштање институција ако буде потврђена пресуда Тодосијевићу

Представници Српске листе најавили су да ће, уколико пресуда Ивану Тодосијевићу од две године затвора буде правоснажно потврђена, позвати Србе да напусте све инстутуције у којима раде на Косову и Метохији.

Председник Српске листе Горан Ракић је на ванредној конференцији за новинаре у Косовској Митровици рекао да ће пресуда Ивану Тодосијевићу, ако је потврди и Апелациони суд, бити "упамћена као црно слово правосуђа" на Косову.

Пресудом је, додао је Ракић, "Србима одузето право на говор, слободу мишљења и право да говоре истину".

"Уколико се ова срамна пресуда потврди на вишој инстанци, Српска листа ће позвати све политичке представнике, све изабране представнике, све своје сународнике који раде у институцијама у Приштини, локалним самоуправама, тужилаштву, суду, полицији да напусте своја радна места", рекао је Ракић.

"Нећемо дозволити да се на овај случај стави ад акта и поручујемо да смо сви ми Иван Тодосијевић, јер Иван није рекао ништа друго до пуке и голе истине", додао је Ракић.

Потпредседник Српске листе Игор Симић упитао је да ли ће суд осудити и финске патологе који су се својевремено оградили од извештаја о Рачку или и немачке новинаре који су тада писали о том догађају.

"Српска листа се труди да буде део решења, а никако проблема, али очигледно да и ово показује да нико не жели да их види као партнере, управо због тога што се боре за права српског народа", сматра Симић и додаје да је ово и прилика да међународна заједница покаже да ли јој је стало уопште до тога да Срби буду део институција косовског система.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво