"Приштина опструише разговоре и дијалог"

Нама признање Приштине не треба, очекујем нормализацију, али Приштина опструише разговоре и дијалог, рекао је председник Србије Александар Вучић након отварања радова на изградњи ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници.

Уз подсећање да је Београд увек спреман да настави разговоре о питању КиМ са албанском страном, чим укину таксе, Александар Вучић је тако, на молбу новинара, прокоментарисао изјаву Метјуа Палмера да САД желе да виде потпуну нормализацију односа Београда и Приштине, што би, прецизира Палмер, значило међусобно признање.

"Ми не чезнемо за њиховим признањем, а што се тиче нормализације и ја то очекујем, али никако да дођу. Добро би било да наставимо разговоре, иако нисам превелики оптимиста", навео је Вучић.

Председник је рекао, такође, да смо ми увек спремни да разговрамо ако укину таксе и поручио: "Знају пут, да онда дођемо и почнемо да разговарамо".

Са Меркеловом о КиМ и европском путу

Вучић је на питање новинара, након отварања радова на изградњи ауто-пута Рума-Шабац и брзе саобраћајнице од Шапца ка Лозници, о чему ће разговарати са немачком канцеларком Ангелом Меркел одговорио да ће разговарати пре свега о Косову и Метохији и европском путу Србије, али и о економској и свакој другој билатералној сарадњи.

"Шта ће она мене да пита, то морате њу да питате", додао је председник.

Осврнуо се на јучерашње разговоре са председником Русије Владимиром Путином, преневши да је са њим, на иницијативу шефа руске државе, у два или три наврата разговарао насамо, али да садржај тих разговора не може да обелодањује.

Могу да ми прете, али претњама неће срушити путеве и фабрике

Коментаришући нове претње које су му упућене на друштвеним мрежама, те на питање новинара како види то што су Бошко Обрадовић и његове присталице рекли да ће да заврши као Александар Обреновић, рекао је да то неће променити чињеницу да су сада плате и пензије веће него икада.

"Хоће ли тиме да сруше ауто-путеве и чињеницу да су када су отишли са власти оставили ненормалне дугове и фабрике пусте, а да данас отварамо фабрике у свим градовима", запитао је Вучић.

Каже да никада раније, као данас, није имао прилику да у једном дану потпише важан уговор, за Моравски коридор, и да отвори припремне радове за ауто-пут.

"То говори колико се Србија мења и колико напредујемо и колико се мењамо и верујемо у сопствене могућности и колико смо успели да уредимо јавне финансије. Поносан сам на Србију", нагласио је Вучић.

Додао је и да ће се код Шапца налазити велики мост преко Саве дуг 1.327 метара и да ће се онда наставити пут од 55 километара од Шапца до Лознице.

Упитан да прокоментарише скупове подршке њему у неколико градова широм земље, наводи да није знао за то, те замолио људе да се не окупљају, већ само да наставе да раде, јер, истиче, рад нико не може да победи.

"Молим их да не организују те скупове. Бескрајно сам им захвалан, јер, иако ме нису питали, то показује да ти људи имају неку емоцију, а пре свега да су забринути за будућност своје земље", рекао је председник у Шапцу.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се