Ђурић поводом пресуде Тодосијевићу: Суспендована сва права Срба на КиМ

Албански шовинисти данас су и званично суспендовали сва права српског народа на Косову и Метохији на слободу мишљења и говора, осудивши Ивана Тодосијевића на две године затвора због тога што је, на основу историјских чињеница, изрекао оно што сваки Србин зна и осећа, навео је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

Марко Ђурић наводи да је Иван Тодосијевић  данас и званично постао жртва апартхејда због смелости да говори истину и држава Србија ће му пружити сваки вид заштите од прогона.

"Сви смо ми Иван Тодосијевић! Оно што је он изрекао смета им јер њихова лажна држава као кула од карата почива на лажима и прикривању злочина, и зато се панично плаше сваког гласа истине", рекао је Ђурић, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додаје да српски народ нико не може судским пресудама и декретим приморати да затвори очи.

"Српски народ нико не може судским пресудама и декретима приморати да прихвати исфабриковане интерпретације прошлости, затвори очи пред непобитним истинама о измишљеном злочину над цивилима у Рачку и да пристане на заташкавање злочина које су чинили терористи УЧК", наводи Ђурић.

Истиче да је приштинско правосуђе данас нанело несагледиву штету процесу помирења на Косову и Метохији, ставивши се отворено у службу шовинистичке кампање против читавог српског народа у покрајини.

"Позивам Србе на Косову и Метохији да наставе да једнако смело и истинољубиво као и до сада говоре о злочинима УЧК и чињеници да су западне обавештајне службе и њихова пропагандна машинерија креирали лажну слику о догађајима у Рачку како би НАТО добио повод за рат против Савезне Републике Југославије", навео је Ђурић у саопштењу.

Поручује Приштини да никад неће успети да сломи вољу Срба да опстану на Косову и Метохији.

"Нека се Приштина не нада да ће сломити вољу Срба да опстану на Косову и Метохији тако што ће затварати њихове политичке прваке, а Србија и српски народ данас су, овом антиправном пресудом, само још више учвршћени у решености да се одупру нацификацији друштва у нашој јужној покрајини", закључио је директор Канцеларије за КиМ.

Основни суд у Приштини осудио је на две године затвора Ивана Тодосијевића, бившег министра администрације и локалне самоуправе у косовској влади, због наводног подстицања на националну, расну, верску мржњу, немир или нетолеранцију. 

Ђурић: Рачак је лаж, Вучић брани истину 

Марко Ђурић је изјавио да иста група хајкача која је фабриковала догађаје у Рачку сада оптужује председника Србије Александра Вучића због тога што непоколебљиво инсистира на истини и чињеницама.

"Подсетићу само да је "Фигаро" писао о Рачку као фабрикованом злочину, а да су Хелеха Ранта и фински тим патолога након увида у чињенично стање рекли исто што и Иван Тодосијевић - да је Рачак лаж", истакао је Ђурић у саопштењу.

Подсетио је и да је после сведочења Данице Маринковић, истражног судије Основног суда у Приштини која је водила случај Рачак, чак и Хашки трибунал одбацио све оптужбе против председника Слободана Милошевића и свих генерала за тај случај, те да је избацио из употребе термин "масакр" у Рачку.

"Испада да је прва пресуда за Рачак донета у случају Ивана Тодосијевића", примећује Ђурић.

Поручио је и да нико не може спречити Србију, њене званичнике и грађане да, без обзира на цену, бране истину.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво