Посланици о Мегатренду, Јовањици, истрагама

Посланици Скупштине Србије постављали су питања извршној власти и државним органима.

Посланик СРС-а Војислав Шешељ осврнуо се на продају Универзитета Мегатренд и изјаву новог власника Дејана Ђорђевић који је рекао да иза њега стоји држава.

"Ја сам мало проучио која то држава стоји иза Мегатренд универзитета и установио да је та држава Зорана Михајловић, потпредседник Владе Србије, која је редовни професор на том Универзитету од 2008. године", рекао је Шешељ у парламенту.

Навео је и да је јавност обавештена да је Мегатренд продат за 50 милиона евра, а да нови власник, како је рекао, нема више од 5.000 евра.

Шешељ је поставио питање и премијерки Ани Брнабић у вези са афером у коју је наводно умешана Михајловићева, а тиче се пререгистрације фирми које се баве трговином нафтом.

Истакао је да Србија има већи број фирми које су носиоци енергетских лиценци за складиштење и трговину нафтом које користе речни саобраћај, као и неколико терминала за складиштење горива, те да је 2012. године донет закон и да су фирме морале да се ускладе са тим решењем.

Након тога, тврди Шешељ, Михајловићева је прописала посебне и врло компликоване услове за пререгистрацију тих фирми, тако да је само једна то успела и сада има монопол, уколико се изузме НИС, а реч је о фирми, како каже, Вање Шпиљка, сина Мике Шпиљка.

Посланик Народне сељачке странке Маријан Ристичевић питао је БИА да ли има напретка у откривању гроба Драже Михаиловића, како би, каже, и друга страна могла да положи цвеће.

Питао је и Министарство правде и Тужилаштво докле је стигла истрага против Маринике Тепић која је, каже, још 2002. године тврдила да је Србија имала логор за Хрвате.

Питао је и да ли се води истрага против председника Народне странке Вука Јеремића "због прања пара из криминалних послова са Патриком Хоом који је осуђен у Америци на вишегодишњу казну затвора".

Ристичевић је питао да ли се води истрага против функционера Странке слободе и правде Борка Стефановића због нагодбе у афери "Сателит", где су, како тврди, Стефановић и Борис Тадић неколико снимака старих неколико година платили 28,7 милиона евра.

Посланик Покрета за спас Србије – Нова Србија Ђорђе Вукадиновић питао је о "афери Јовањица", односно производњи марихуане у близини Београда.

"Има доста контроверзи у јавности и због тога што су неки високи функционери раније посећивали то имање. То је спекулација, али је питање да ли је Министарство пољопривреде давало субвенције ‘Јовањици’ и да ли су МУП и Министарство пољопривреде били задужени за контролу производње тако осетљивог производа као што је индустријска конопља уместо којег је осванула марихуана", питао је Вукадиновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво