Европарламентарци на састанку с представницима СзС и ПСГ

Чланови делегације Европског парламента, председник групе Европске народне партије (ЕПП) Манфред Вебер и известилац ЕП за Србију Владимир Билчик састали су се са представницима Савеза за Србију и Покрета слободних грађана.

У седишту Делегације ЕУ скупу присуствују председник ДС Зоран Лутовац, председник СДС Борис Тадић, лидер Двери Бошко Обрадовић, председник Народне странке Вук Јеремић, председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић и потпредседник Странке слободе и правде Борко Стефановић.

Такође, на састанак је дошао члан Председништва ПСГ Петар Милетић.

Састанку не присуствују лидери СЗС Драган Ђилас и ПСГ Сергеј Трифуновић.

Како су медији раније објавили, тема разговора је међустраначки дијалог власти и опозиције о предстојећим парламентарним изборима, као и најављени бојкот дела опозиције.

Странке које не припадају СзС-у изразиле су јуче незадовољство селективним односом у организацији састанка представника Европског парламента са српском опозицијом у седишту Делегације ЕУ, јер су позив добили само СзС и ПСГ.

У Лиги социјалдемократа Војводине били су зачуђени информацијом да ће се Билчик и Вебер састати само са представницима СзС и ПСГ, а у Странци модерне Србије сматрају овај потез контрапродуктивним и штетним.

Навели су да после тога не виде разлог за учешће у наставку међустраначког дијалога уз посредовање Европског парламента.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво