"Односи Србије и Белорусије одлични, посета Лукашенка додатни импулс"

Министар спољних послова Ивица Дачић и његов белоруски колега Владимир Макеј сагласили су се да су односи две земље одлични.

Током разговора у Београду који су протекли у срдачној атмосфери, Дачић и Макеј изразили су велико задовољство што се актуелна посета председника Белорусије Александра Лукашенка Србији одвија у години јубилеја, 25 година од успостављања дипломатских односа двеју земаља.

Саговорници су се сложили да постоји висок ниво сарадње на политичком, економском и међународном плану, као и у области парламентарне, војне и војно-техничке сарадње, саопштило је Министарство спољних послова.

Како се наводи, два министра су уверена да ће посета председника Лукашенка дати додатни импулс за њихово даље јачање и развој у духу искреног пријатељства.

Дачић је посебно захвалио Макеју на принципијелној подршци коју Белорусија пружа нашој земљи у вези са питањем Косова и Метохије.

Макеј је истакао да Србија може и у будућности да рачуна на подршку Белорусије у очувању суверенитета и територијалног интегритета.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 03. дец 2019, 07:16) - Vidan [нерегистровани]

politika

Srbija ima dobru medjunarodnu saradnju

(понедељак, 02. дец 2019, 21:07) - anonymous [нерегистровани]

Jeki

Uvek su odnosi ove dve zemlje bili odlicni, nadamo se da ce uvek biti tako i da cemo jos dugo saradjivati.

(понедељак, 02. дец 2019, 18:34) - nina [нерегистровани]

ika

Iskreno prijateljstvo i podrska za jos bolju politicko ekonomsku saradnju dve zemlje.

(понедељак, 02. дец 2019, 17:20) - Jokalica [нерегистровани]

Komentar

Pre koju godinu poseta stranih zvaničnika je bila toliko retka, jer ko je hteo da posećuje državu koja ni u jednom segmentu nije napredovala. Danas je situacija drugačija, pa se sada Srbija može pohvaliti posetama političkih ličnosti koje vladaju na političkoj sceni, a koje nisu bile u zemljama regiona i to je dokaz da Srbija ide putem razvoja.

(понедељак, 02. дец 2019, 16:46) - boki [нерегистровани]

Tako

Tako nek ostane i dobra saradnja...