Вучић са патријархом Иринејом: Више рада и више јединства чиниће Србију бољом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са Његовом светошћу патријархом српским господином Иринејом.

Председник Вучић и патријарх Иринеј су у срдачном и отвореном разговору разговарали о темама које су од значаја за државу Србију и Српску православну цркву, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Вучић је, истиче се, информисао патријарха о актуелној политичкој ситуацији и све озбиљнијем привредном напретку Србије, који је резултат спроведених фискалних реформи.

Двојица саговорника сагласни су да је више рада и више јединства оно што ће увек давати значајно веће резултате на свим пољима, те Србију чинити бољом и организованијом државом за све њене грађане.

Његова светост патријарх захвалио је председнику на његовој личној и несебичној посвећености и помоћи коју је држава обезбедила за завршетак радова на Храму Светога Саве на Врачару, напомиње се у саопштењу.

Патријарх је информисао председника Вучића о текућој фази завршних радова на Храму и жељи да до краја наредне године Храм буде завршен и освећен.

Председник Вучић је рекао да ће држава наставити да помаже завршетак радова и да ће завршен Храм бити један од најпрепознатљивијих симбола Србије.

Састанку су присуствовали епископ бачки Иринеј, ремезијански Стефан, старешина Храма Светог Саве, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић, шеф кабинета председника Републике Ивица Којић и лични секретар патријарха Дејан Накић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи