Протест "1 од 5 милиона" у Београду, годину дана од првог протеста у Крушевцу

Педесет други протест "1 од 5 милиона" одржан је у Београду. Обележено је годину дана од првог протеста у Крушевцу, који је инициран због напада на Борка Стефановића у том граду.

Новинар Срђан Шкоро је демонстрантима на платоу код Филозофског факултета рекао да је пре годину дана деловало као немогуће да Александар Вучић може пасти са власти.

"Гледајте сада, гледајте 'Крушик' и сваку аферу, они немају одговор ни на шта, буквално се распадају", рекао је Шкоро.

Валентина Рековић из "1 од 5 милиона" је рекла да је узбуњивач Александар Обрадовић "показао како је то бити храбар и охрабрио многе друге".

Око сат времена пре почетка протеста Двери су блокирале све улазе у зграду РТС-а, тако да екипе јавног сервиса нису могле да извештавају са терена. 

Након обраћања говорника, кренула је протестна шетња. Уместо планираном трасом Улицом краља Милана па до Владе Србије, демонстранти су дошли до зграде РТС-а где су прочитани захтеви упућени уредништву РТС-а и запаљене бакље.

Након тога демонстранти из "Један од пет милиона" су са представницима "Двери" наставили протестну шетњу.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво