Посланици о насловној страни НИН-а и о притисцима на Србију

Посланици су искористили почетак данашње седнице да представницима власти упуте питања о насловној страни НИН-а, пребијању члана СНС-а и притисцима на Србију да призна Косово.

Посланик СНС-а Александар Марковић питао је новинарска удружења да ли ће реаговати и осудити скандалозну и срамну насловну страну НИН-а.

Он је током постављања посланичких питања упитао и каква је порука фотографије на којој се налази председник Србије Александар Вучић у кога је уперен снајпер и да ли она представља позив на убиство, или можда прижељкивање убиства шефа државе.

Он је упутио и питање МУП-у у вези са пребијањем члана градског већа Београда и секретара општинског одбора СНС у Земуну, Гаврила Ковачевића, који је брутално претучен бејзбол палицама, пре два дана испред своје куће.

"Да ли је полиција обавила све неопходне радње не би ли се утврдило ко су починиоци овог гнусног напада и посебно – да ли постоје чињенице или индиције да је напад политички мотивисан?", питао је Марковић.

Питања су данас поставили и посланици Српске радикалне странке, који су приметили да су у последње време порасле политичке тензије у Србији, оцењујући да оне долазе из иностранства и од оних земаља које, како је рекао посланик Милорад Мирчић, желе да присиле Србију да призна КиМ.

"Притисци се интензивирају из дана у дан. Они су у различитим облицима, од дипломатских до активирања њихових сателита који по сценарију из 5. октобра имају задатак да дестабилизују Србију", рекао је Мирчић.

Додао је да интензивирању притисака доприноси и понашање појединих учесника у влади.

"Зна се да министарка за саобраћај и грађевину има добре односе под знацима навода са представницима обавештајних служби америчке владе. Морамо бити свесни да нас очекују велика искушења. Мора да се уведе ред када је у питању извршни орган власти", рекао је Мирчић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 29. нов 2019, 06:21) - anonymous [нерегистровани]

Stop nasilju

Srbija je snazna zemlja. Svaki pokusaj opozicije da je destabilizuje i poljulja poverenje u njene drzavnike,predsednika za koje postoje validni dokazi treba biti strogo osudjen. Trenutna politika opozije ispada da je rusenje svega sto je do sada izgradjeno.

(четвртак, 28. нов 2019, 18:43) - anonymous [нерегистровани]

mk

Surovi napadi na predsednika prevazilaze sve granice ljudskosti. Identični su onima posle kojih je usledio atentat na tadašnjeg premijera Djindjića. Ovaj sramni potez je maksimalno nemoralan i za svaku osudu.