Посланици о насловној страни НИН-а и о притисцима на Србију

Посланици су искористили почетак данашње седнице да представницима власти упуте питања о насловној страни НИН-а, пребијању члана СНС-а и притисцима на Србију да призна Косово.

Посланик СНС-а Александар Марковић питао је новинарска удружења да ли ће реаговати и осудити скандалозну и срамну насловну страну НИН-а.

Он је током постављања посланичких питања упитао и каква је порука фотографије на којој се налази председник Србије Александар Вучић у кога је уперен снајпер и да ли она представља позив на убиство, или можда прижељкивање убиства шефа државе.

Он је упутио и питање МУП-у у вези са пребијањем члана градског већа Београда и секретара општинског одбора СНС у Земуну, Гаврила Ковачевића, који је брутално претучен бејзбол палицама, пре два дана испред своје куће.

"Да ли је полиција обавила све неопходне радње не би ли се утврдило ко су починиоци овог гнусног напада и посебно – да ли постоје чињенице или индиције да је напад политички мотивисан?", питао је Марковић.

Питања су данас поставили и посланици Српске радикалне странке, који су приметили да су у последње време порасле политичке тензије у Србији, оцењујући да оне долазе из иностранства и од оних земаља које, како је рекао посланик Милорад Мирчић, желе да присиле Србију да призна КиМ.

"Притисци се интензивирају из дана у дан. Они су у различитим облицима, од дипломатских до активирања њихових сателита који по сценарију из 5. октобра имају задатак да дестабилизују Србију", рекао је Мирчић.

Додао је да интензивирању притисака доприноси и понашање појединих учесника у влади.

"Зна се да министарка за саобраћај и грађевину има добре односе под знацима навода са представницима обавештајних служби америчке владе. Морамо бити свесни да нас очекују велика искушења. Мора да се уведе ред када је у питању извршни орган власти", рекао је Мирчић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво