Дугин: Свет је другачији захваљујући Србима

Министар одбране Александар Вулин и руски филозоф, социолог и геополитичар Александар Дугин обишли су изложбу "Одбрана 78" посвећену обележавању 20. годишњице од НАТО агресије у Музеју Града Београда.

Представљајући најзначајније сегменте ове поставке, министар Вулин је током обиласка, Александру Дугину говорио о најважнијим моментима који су обележили 78 дана одбране земље током НАТО агресије, указујући да је изложба "Одбрана 78" начин да се оно што се догодило 1999. године сачува од заборава. 

Говорећи о утисцима, Дугин је истакао да је веома погођен том великом трагедијом и неправдом.

"Ово је бесмислена погибија деце, као и војника који су само штитили своју државу и постали непотребне жртве монструозне агресије. Све то се догађало недавно и то на наше очи. Реч је о великом страдању и судбини српског народа. То страдање је, испоставља се, зарад виших циљева и то је хришћански приступ – када људи страдају за свој идентитет за своју веру, за своју државу. И та коалиција који су предводили Американци и НАТО пакт, они су извршили духовни злочин", истакао је Александар Дугин.

Дугин је додао да је посебно тешко што Русија у том тренутку није дошла да помогне.

"То што Јељцин није послао Србији ‘С-300‘ је приговор нама, Русима, током 90-их. Ми Руси данас гајимо огромну мржњу према Јељцину и Горбачову, који су издали не само нашу земљу, него и земљу нашег братског српског народа", навео је Дугин и додао да је сигуран да је оно што се догодило у Србији пробудило Русију и да је тада дошло до промене свести руског народа.

Према речима Александра Дугина, Срби су пробудили многополарни свет, пробудили су Русију, пробудили су Кину.

"Путинова Русија је данас сасвим друга Русија, а и свет је потпуно другачији. Али то што је свет данас другачији, то је захваљујући вама Србима, захваљујући деци која су погинула. Срби су били и јесу непотребне жртве, све Србије и те жртве је потребно упамтити. Све туристе и посетиоце треба довести овде, на ову изложбу, да би људи видели и сазнали истину - одакле је почео крај америчке хегемоније. Тај њихов крај је почео одавде и одавде је почео неки други светски поредак",оценио је Александар Дугин.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво