Гојковић: Буџет развојни, Мали озбиљан човек и министар

Председница парламента и посланица СНС-а Маја Гојковић оценила је да је Влада предложила развојни буџет за 2020. годину и да то што део опозиције не учествује у расправи, иако су тражили и добили дупло више времена за расправу о буџету, само показује да их не интересује живот грађана Србије.

Гојковићева је, такође, критиковала министре у влади што не учествују у разматрању буџета за наредну годину, осим Синише Малог и Зорана Ђорђевића, које је похвалила пошто су, како каже, стално у парламенту.

"Оцена јавности Србије је да је ово развојни буџет и да није предизборни, јер сваки буџет од 2012. до сада показује позитиван и узлазни тренд", рекла је Гојковићева и додала да су буџете од 2012. могли да оцене и грађани Србије на изборима.

Додала је да је опозиција за сваки буџет од 2012. тврдила да је предизборни, само зато што има позитивне показатеље када је реч о стандарду живота грађана.

Гојковић је нагласила да је буџетом за 2020. предвиђено увећање плата и пензија и да то само показује да је Србија, не само политички већ и економски стабилна држава и да после дужег времена од 2012. када је СНС са коалиционим партнерима била принуђена након економског дебакла да направи помак на горе.

"Да ли је нешто противуставно, не можемо ми то да оцењујемо већ Уставни суд, по питању смањења пензија", рекла је она и додала да су европске државе које су биле у сличној ситуацији рекле да је одлука о умањивању пензија уставна.

Маја Гојковић каже да мисли да се Уставни суд огласио и поводом овог случаја и да су то и грађани позитивно оценили.

"Буџет је заиста развојни и одличан, а они су који су тражили да водимо дужу расрпаву о буџету нису овде и тиме су показали да нису заинтересовани за дискусију о животу грађана Србије 2020. године, већ да су више заинтересовани за јутарње сеансе и доручке са различитим факторима ван наше државе", рекла је председница парламента.

Говорећи о министрима, Гојковић је приметила да само Мали и Ђорђевић присуствују свим седницама.

"Јесте ово надлежност министра Малог, али ако ћемо да говоримо о појединостима буџета, требало би да седе овде и други министри, а не да Малог малтретирамо за ставку буџета. Иначе, Мали је одличан министар, а био је и одличан студент, то мисле професори Економског факултета који су му предавали. Имају изврсно мишљење о Малом", рекла је она и поручила Малом да има све похвале.

Каже да је Мали показао да није само добар у теорији, већ и у пракси и да се то види по томе што добро ради свој посао.

"Нападају вас само политички, јер сте лојални председнику Вучићу и добро радите свој посао. Да не радите добро не би вас нападали. Ви сте озбиљан човек и минстар", поручила је Гојковић министру Малом.

Захвалила је и министру за рад Ђорђевићу, али је рекла да има министара којима има шта да се приговори када је реч о Скупштини.

Каже да, на пример, министар културе није дошао у парламент да каже да због напора премијерке Брнабић имамо благо повећање средстава за културу.

"Али, да не критикујем само једног министра. Министар животне средине Триван би морао да дође овде да разговарамо. Не говорим о његовој партији већ лично о њему. Он не долази ни на одборе, па се ми посланици боримо за повећање средстава за животну средину".

Гојковић каже да је за животну средину за 2020. опредељено предлогом буџета 7,9 милијарди динара, као и да су усвојени предлози Привредне коморе Србије.

Додала је да су смањена средства за админстративно функционисање тог министарства за осам одсто, али да постоји знатан раст средстава за Зелени фонд који ће имати 4,3 милијарде, што је повећање од 45 одсто.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво