Ђурић: Угљанин од Србије добио све, сад подилази Куртију

Сигуран сам да се наши суграђани Бошњаци стиде Угљаниновог подилажења Куртију и да не желе да их он увлачи у било какву комбинаторику у оквиру пројекта стварања тзв. велике Албаније, реакција је Марка Ђурића на изјаве током сусрета Угљанина и Куртија у Приштини.

Марко Ђурић наводи да су Бошњаци у Рашкој области лојални грађани Србије.

"Бошњаци у Рашкој области су лојални грађани Србије и доживљавају је као своју отаџбину, тако да Сулејман Угљанин данас није са Аљбином Куртијем разговарао у њихово име", навео је директор Канцеларије за КиМ у саопштењу достављеном медијима.

Оцењује да је "одлазак Угљанина на поклоњење Куртију акт најдубљег људског и моралног посрнућа једног човека који је од Србије добио све, укључујући својевремено и министарску функцију, тако да је он последњи који има право да говори о наводном обесправљивању Бошњака у нашој земљи".

"Истина, Угљанин је био дискриминисан од Србије, али позитивно, јер сасвим му је незаслужено припао министарски ресор и послови у вези са регионалним развојем, и на том радном месту није показао ништа осим неспособности и некомпетенције", закључио је Ђурић.

Председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин разговарао је данас са лидером Покрета Самоопредељење и кандидатом за премијера привремених косовских институција Аљбином Куртијем о захтеву за "посебан статус Санџака".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво