Ђурић: Угљанин од Србије добио све, сад подилази Куртију

Сигуран сам да се наши суграђани Бошњаци стиде Угљаниновог подилажења Куртију и да не желе да их он увлачи у било какву комбинаторику у оквиру пројекта стварања тзв. велике Албаније, реакција је Марка Ђурића на изјаве током сусрета Угљанина и Куртија у Приштини.

Марко Ђурић наводи да су Бошњаци у Рашкој области лојални грађани Србије.

"Бошњаци у Рашкој области су лојални грађани Србије и доживљавају је као своју отаџбину, тако да Сулејман Угљанин данас није са Аљбином Куртијем разговарао у њихово име", навео је директор Канцеларије за КиМ у саопштењу достављеном медијима.

Оцењује да је "одлазак Угљанина на поклоњење Куртију акт најдубљег људског и моралног посрнућа једног човека који је од Србије добио све, укључујући својевремено и министарску функцију, тако да је он последњи који има право да говори о наводном обесправљивању Бошњака у нашој земљи".

"Истина, Угљанин је био дискриминисан од Србије, али позитивно, јер сасвим му је незаслужено припао министарски ресор и послови у вези са регионалним развојем, и на том радном месту није показао ништа осим неспособности и некомпетенције", закључио је Ђурић.

Председник Странке демократске акције Санџака Сулејман Угљанин разговарао је данас са лидером Покрета Самоопредељење и кандидатом за премијера привремених косовских институција Аљбином Куртијем о захтеву за "посебан статус Санџака".

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 22. нов 2019, 08:14) - esad [нерегистровани]

istina

Ugljaninu su bitne pare a svoje sovinisticko i fasisticko lice je pokazivao u vise navrata.

(петак, 22. нов 2019, 06:50) - una [нерегистровани]

politika

Pristina sto pre treba da nastavi dijalog sa Beogradom