"Особе које тражи Приштина нису убице"

Српски државни органи испитали су две особе које су власти у Приштини довели у везу са убиством Оливера Ивановића. Председник Александар Вучић рекао је, на конференцији за новинаре, да они нису умешани у тај догађај већ да је реч о студнетима факултета у Косовској Митровици.

Председник Александар Вучић је рекао да су сви наши медији, не разумевајући разлику између српских органа власти и албанских органа власти објавили фотографију двојице младића тражећи их због убиства Оливера Ивановића.

"Желим да вас обавестим да се не би мучили да траже терористе свуда по свету, ко зна где сакривене, да само видите о колико неозбиљним људима је реч и како појма немају ни шта раде, ни шта траже. Ми смо из архиве БИА извукли фотографије и та лица имали од првог дана и изучили све", рекао је Вучић.

"Није реч ни о каквим убицама", каже Вучић и додаје да су на фотографији студенти Иван Димитријевић и Милош Радосављевић.

Један је рођен 1995. у Прокупљу, са пребивалиштем у Куршумлији, студент је од 2014. године на факултету Техничких наука у Косовској Миторвици и похађа мастер академске студије.

Друга особа је такође из Прокупља, студент је Техничког факултета у Митровици, повремено борави у студентском дому у Митровици.

"То јутро су у осам сати имали колоквијум на факултету. Та лица су испитана од наших државних органа. Довели су их отац и мајка када су их препознали, та деца су била спремна на пуну сарадњу, полиграфско испитивање", рекао је Вучић.

"Опет су Срби пријављивали Србе и то лажно зато што им се учинило да су много паметни када су гледали неке од фотографија, неке од снимака", рекао је председник.

Србија на веома озбиљан начин приступа решавању свих ових важних питања, каже председник.

"За нас је убиство Оливера Ивановића једно од кључних и приоритетних питања, упркос чињеници да нам ни на који начин нису омогућили да водимо рационално истрагу, уз било које доказне предмете са лица места", рекао је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво