Посланичка питања

Скупштина Србије наставила је рад постављањем посланичких питања на тзв. шпијунску аферу, о претњама директору Спортског центра "25 мај - Милан Гале Мушкатировић".

Лидер СРС Војислав Шешељ данас је у Скупштини питао - зашто је власт, како сматра, неадекватно реаговала на тзв. шпијунску аферу и изашла са тим у јавност пре него што се заврши истрага и упозорио да би то могло да наруши односе Србије и Русије.

Шешељ је ово посланичко питање упитио премијерки Ани Брнабић и председнику Александру Вучићу уз констатацију да ако је заиста реч о афери, да је начин реаговања нерпимерен, и да је јавност требало обавестити тек када истрага буде завршена.

"Брнабић јуче каже да је ситуација врло озбиљна. Па питам, прети ли рат или бомбардовање и коју тајну је наш официр могао да открије Русима и има ли нека тајна коју не знају већ и Руси и Американци", рекао је Шешељ и одговарајући сам на то питање констатовао - нема.

Запитао је, такође, чему узбуна и хитни састанци највиших државних органа безбедности, јер сматра да се тиме беспотребно потпаљује афера у јавности.

"Као да идемо на руку, пре више месеци наговештеној америчкој шпијунској операцији, да се крене на сузбијање руског утицаја на Балкану", рекао је Шешељ.

Шешељ истовремено тврди да су министри Зорана Михајловић и Расим Љајић шпијуни, да Михајловић ради за Американце, а Љајић за Енглезе...

Поручио је да ситуацију треба смирити, јер нам не може донети добро ако "то ударамо на сав глас" и да се наши пријатељски односи са Русјом морају наштаивти као да ниста није било.

"Можда је (Рус) хтео да купи вагон неки да му краве не крепају јер се очекује сибирска зима у Русији. То је нека ситна лова, изгледа по сто евра да су новчаице, то је око 1.000 евра, шта је то толико вредно? Можда је неко лиценцу за производњу бурека продао неком, још се не зна који је то Србин ако је уопште Србин. Дајте да то наше службе испитају и осумњиченог приведу и подесу извештај и онда у јавност да изађу са информацијом која не мора бити свеобухватна".

Посланик Нова Србија - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић такође је питао о афери "руски шпијун".

Он је навео да подржава сваку акцију која иде у правцу утврђивања чињеница и заштите државног и уставног поретка, али је указао и на сличну аферу "Омча" која је била актуелна раније, а ланисрана је, каже, преко једног дела медија о тајном плану прозападних снага за дестабилизацију државе.

О претњама директору Спортског центра "25 мај- Милан Гале Мушкатировић" 

Посланик СНС-а Александар Марковић питао је МУП и Тужилаштво у вези са претњама директору Спортског центра "25 мај- Милан Гале Мушкатировић", Јовану Кнежевићу, које су, како каже, стигле дан пре његове конференције за новинаре на којој су објављени докази о малверзацијама председника општине Стари Град Марка Бастаћа.

Марковић је подсетио да је Град Београд у јулу преузео надлежност над том установом, те да је до тада "25 мај" био у саставу градске општине Стари Град на чијем је челу Бастаћ кога, како је рекао, грађани зову "кеса".

Он је додао да је буџетска инспекција Града Београда направила извештај на 274 стране о недомаћинском и штеточинском односу према спортском центру, наводећи да је све то резултирало дуговима, минусима и губицима од близу два милиона евра.

Марковић је изнео сумњу да је мотив прењи новом директору управо изношење података о малверзацијама Марка Бастаћа и његових сарадника у општини Стари Град и СЦ Милан Гале Мушкатировић.

Они једино што знају то је да прете, вређају и позивају на прогон свих који не мисле као они, рекао је Марковић и упутио на поруке које су биле упућене председнику Србије Александру Вучићу док је био на ВМА.

У Скупштини Србије настављена је расправа о буџету за 2020. годину. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара