Кацин: Србија је сама себи укинула визе

Известилац Европског парламента за Србију Јелко Кацин поздравио реформе које су Србији омогућиле укидање визног режима, као и подршку ЕУ примени Прелазног трговинског споразума. Србија је сама себи укинула визе, поручио Кацин.

Реформе које је Србија у скорије време спровела, а које су омогућиле укидање визног режима за грађане Србије, као и подршку ЕУ примени Прелазног трговинског споразума, поздравио је Известилац Европског парламента за Србију и потпредседник делегације за југоисточну Европу Јелко Кацин.

"Србија је сама себи укинула визе", поручио је Кацин на међупарламентарном скупу посланика Европског парламента и Скупштине Србије.

Као изазове са којима ће Србија морати систематски и одговорно да се суочава у предстојећем периоду Кацин је навео борбу против корупције, побољшање пограничне контроле према Косову, борбу против трговине дрогом, трафикинг и раширеност недозвољеног лаког наоружања.

Проблеми почињу да се решавају 

"Сарадња са Еулексом и оснивање Агенције за борбу против корупције су знаци да проблеми почињу да се решавају", рекао је Кацин.

Кацин је похвалио добру сарадњу коју је српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић постигао са босанским и косовским тужилаштвом, истакавши да је кључна пуна сарадња Србије са Међународним кривичним судом у Хагу.

Кацин је своје излагање завршио подсећањем на концепт дуплог "европског држављанства" које је последица уласка у ЕУ и указао на потребу да Србија формализује и стандардизује свој концепт држављанства.

Делегација Одбора Скупштине Србије за европске интеграције борави у Стразбуру, где ће са представницима Европског парламента разговарати о напретку који је Србија постигла у оквиру Процеса стабилизације и придруживања ЕУ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи