Марјановић: Миљуш врши притисак на надлежне органе

Заменик шефа одборничке групе СНС-а у Скупштини града Београда Радослав Марјановић реаговао је на изјаву члана Председништва Странке слободе и правде (ССП) Бранка Миљуша о наводним злоупотребама полиције и тужилаштва "у обрачуну са неистомишљеницима", истичући да су његове оптужбе потпуно неутемељене и да представљају притисак на надлежне органе.

Марјановић у писаној изјави наводи да би Миљуш, против кога је Весић поднео кривичну пријаву, као јавни функционер морао да зна да се закон мора поштовати и да сваки појединац, без обзира којој политичкој странци припада, мора да сноси одговорност за своје поступке.

"Потпуно неутемељене оптужбе на рачун тужилаштва и полиције су очигледно притисак на надлежне органе и последица Миљушеве аутопројекције, јер је одавно прошло време партијског судства и тужилаштва које је ДС на челу са Борисом Тадићем и Драганом Ђиласом оставила као резултат скандалозне реформе правосуђа о којој је и Европска комисија у својим извештајима негативно писала", навео је Марјановић.

Он наводи да је Миљуш по налогу Драгана Ђиласа месецима са Марком Бастаћем учествовао у бројним бесмисленим и деструктивним акцијама на улицама Београда, од којих, каже, ниједан грађанин није имао користи.

"Чупали су саобраћајне знакове, малтретирали раднике, демолирали градилишта, насилно су упадали у РТС, долазили испред зграде у којој Весић живи са породицом... и као кулминацију бесмислених и деструктивних активности имали смо прилике да видимо паљење књиге, покушај линчовања Горана Весића и покушај да се онемогући долазак председника Србије Александра Вучића на РТС. И после низа насилних и деструктивних акција се чуди што га је неко позвао на одговорност", навео је Марјановић.

Додао је да би Миљушу, као члану Општинског већа Старог града "било паметније" да одговори да ли и он "подржава стављање кесе на главу, пребијање и мучење свог бившег колеге Лазара Лешњака, које је Бастаћ организовао".

"Да ли и он, као Драган Ђилас, подржава криминал и корупцију у општини Стари град из чијег буџета је проневерено скоро 200 милиона динара и потрошено на функционере, одборнике и активисте Слободе и правде уместо на грађане Старог града", упитао је Марјановић.

Миљуш је раније данас рекао да га је пре два дана полиција тражила код куће, "да га зову на саслушање", поводом Весићеве пријаве, али да он није био код куће, па су његовој жени оставили број на који треба да се јави.

То је каже и учинио, и сутрадан дошао у полицију, а звали су га, каже, у својству грађанина.

"Онога тренутка када су прочитали то што им је тужилаштво доставило, било је јасно да сам ту у својству осумњиченог, а не грађанина. На основу неких других питања, могло би се рећи да су ме звали као сведока. Адвокат ми је објаснио да је то кршење процесног права", тврди Миљуш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво