Брнабићева са директором Међународног комитета Црвеног крста

Председница Владе Ана Брнабић разговарала је са директором Међународног комитета Црвеног крста за Европу и Централу Азију Мартином Шупом о даљем наставку добре сарадње, размени информација и плановима у наредном петогодишњем периоду. Посебна пажња посвећена је помоћи те организације у проналажењу несталих особа из времена сукоба на просторима бивше Југославије.

Ана Брнабић истакла је низ проблема са којима се Србија суочава у процесу трагања за несталима на територији бивше Југославије, нагласивши да би била драгоцена помоћ те међународне организације у размени информација о несталим лицима.

Мартин Шуп је сагласан са српском премијерком да је неопходан наставак већ добро успостављене сарадње, рекавши да обе стране раде изузетно тежак и важан посао.

Навео је да у наредном периоду, након Београда, планира да посети и Приштину, Загреб и Сарајево, истакавши да су породице несталих у читавом региону повезане у заједничкој патњи.

Састанку су присуствовали и председник Комисије за нестала лица Владе Србије Вељко Одаловић, као и специјални изасланик председника Републике за решавање питања несталих са Хрватском Веран Матић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво