Брнабић: Србија не доводи у питање Дејтонски споразум

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да Србија, као један од потписника и гарант Дејтонског споразума, ради све што је у духу тог споразума и да то не доводи у питање.

Ана Брнабић је рекла да се Дејтонски споразум неће ни доводити у питање док год три конститутивна народа у оквиру БиХ не одлуче да отворе ту тему.

"До тог тренутка ми ћемо бити гарант Дејтонског споразума", рекла је Брнабић у Скупштини Србије, одговарајући на питање поводом 24. годишњице Дејтонског споразума.

Сутра се навршава 24 године откако је у америчкој бази Рајт Петерсон у Дејтону парафиран Општи оквирни споразум за мир у БиХ и његових 12 анекса, чиме је окончан рат у БиХ и успостављен њен уставно-правни поредак.

Дејтонским споразумом створена је државна заједница БиХ састављена од два ентитета, Републике Српске и Федерације БиХ.

Дејтонски споразум, након тронедељних преговора, парафирали су тадашњи председници, Србије Слободан Милошевић, Републике БиХ Алија Изетбеговић и Хрватске Фрањо Туђман.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи