Генерални секретар ОЕБС-а у Београду

Председница скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић изјавила у сусрету са Генералним секретаром ОЕБС-а Марком Перином де Бришамбоом да је за Србију неприхватљиво да се делегација мисије ОЕБС-а сусретне, са званичницима непостојеће државе Косово.

Председница Скупштине Србије Славица Ђукић-Дејановић примила је у Дому Народне скупштине Генералног секретара ОЕБС-а Марк Перин де Бришамбоа, који борави у званичној посети Србији.

Осврћући се на принципе на којима се заснива мисија ОЕБС-а, председница Скупштине изјавила је да је за Србију неприхватљиво да се делегација те мисије сусретне са званичницима непостојеће државе Косова.

На састанку се, између осталог, разговарало о раду Народне скупштине и хармонизацији домаћег законодавства са европским законодавством.

Том приликом, председница Скупштине Србије информисала је Генералног секретара о донетим законима и другим актима у овој години, чија примена обезбеђује бољи стандард грађана Србије.

Обе стране су се сложиле да је потребно да мисија ОЕБС настави да се ангажује у региону, у циљу трајног решавања избегличког питања које је међу приоритетним за Србију.

Захваливши се на досадашњој помоћи мисије ОЕБС, председница је изразила очекивање да ОЕБС настави да и даље помаже Србији у испуњењу њених обавеза на Мапи пута.

Такође, након усвајања Закона о скупштини, Ђукић-Дејановић предложила је Де Бришамбоу да мисија ОЕБС помогне у едукацији парламентараца и запослених у стручним службама Скупштине Србије, како би се значај надзорне функције подигао на виши ниво.

Председница српског парламента поновила је задовољство, што ће се на иницијативу српског парламента, 20. заседање Парламентарне скупштине ОЕБС-а одржати у Београду у јулу 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи