Михајловићева и Вулин о Мектићевој изјави

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је да су увредљиве изјаве званичника из Босне и Херцеговине поводом здравственог стања председника Србије Александра Вучића лоше за односе у региону. Александар Вучин оцењујуе да је Вучић председник свих Срба, а Драган Мектић прошлост.

Зорана Михајловић поручила је да су увредљиве изјаве министра безбедности БиХ у техничком мандату Драгана Мектића, поводом здравственог стања председника Србије, лоше за односе у региону.

"Јавне функције повлаче са собом и већу одговорност за изговорену јавну реч, и у изјавама нема места сујети, личним нетрпељивостима и мржњи. Докле год неко користи и најмањи повод да у региону посеје мржњу и удаљи људе, нема боље будућности ни за Бошњаке, ни за Хрвате, ни за Србе. Бољу будућност можемо градити само на пристојности и разумевању. Зато Србија тежи да увек покаже толеранцију и чини све да се сачува стабилност региона", каже Михајловићева.

Министар одбране Александар Вулин коментарисао је увреде које је на рачун председника  Вучића изнео Мектић, оцењујући да је Вучић председник свих Срба, а Мектић прошлост. 

"Како је Мектић остао без власти тако је остао и без живаца. Српски министар који је хтео да пусти полицију између Српске и Србије био је сан Бошњака, али и ноћна мора Срба. Вучић је председник свих Срба а Мектић прошлост. Мектићу су бирачи у Републици Српској рекли, иди, фино је без тебе", саопштио је Вулин. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво