Вучић наложио ВБА да истражи могућу шпијунску аферу

Председник Србије Александар Вучић дао је налог Војнобезбедносној агенцији да истражи могућу шпијунску аферу, у којој руски шпијуни врбују српске агенте, рекла је премијерка Ана Брнабић.

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је у скупштинском холу да се рано јутрос видела са председником Србије Александром Вучићем и да је он, као врховни командант Војске, наложио ВБА да истражи аферу.

"Очекујем у сваком тренутку да добијем нове информације. У сталном сам контакту са председником. Ако је истина, то је озбиљан проблем", рекла је Брнабићева.

Премијерка је рекла да је Србија војно неутрална земља и да се та неутралност не доводи у питање. Од кога год да су притисци они се једнако разматрају, рекла је Ана Брнабић. 

Премијерка је раније за Блиц рекла да је Вучић сазвао састанак у својству врховног команданта Војске Србије, на којем ће обавестити о резултатима истраге и додала да очекује све информације током дана.

Блиц је писао да је руски дипломата и припадник војне обавештајне службе Георгиј Клебан актер снимка на коме се види како даје новац једном, наводно високопозиционираном званичнику Србије.

Снимак је 17. новембра објављен на Јутјубу, његова аутентичност потврђена је за Блиц, а потврдио га је и истраживачки новинар Христо Грозев на свом Твитер налогу.

Како је писао Радио Слободна Европа, током новембра особа под корисничким именом "kdjuey" отворила је налог на Твитеру.

Без једног пратиоца или особе коју прати, објавила је видео са свог Јутјуб налога, креираног 17. новембра у 16 сати и 30 минута.

Министар одбране Александар Вулин рекао је да Вучић прикупља информације, додавши да очекује да у току сутрашњег дана позове и окупи све шефове обавештајних и контраобавештајних служби, као и начелника генералштаба Војске Србије.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво