Вучић: Новинарско питање није утицало на моје здравље

Председник Александар Вучић рекао је да питање новинара Н1 није утицало на погоршање његовог здравственог стања, већ је реч о погоршању његове хроничне болести.

Председник је навео да је за његове здравствене проблеме крива непажња и нередовно узимање лекова за срце и притисак.

"Новинари немају везе са мојим здравственим стањем, ја сам хронично болестан, плус акутни проблеми. То је моја ствар и нико нема везе с тим", рекао је Александар Вучић на конференцији за новинаре након потписивања комерцијалног уговора за изградњу ауто-пута Рума–Шабац и брзе саобраћајнице Шабац–Лозница.

"Захвалио бих се свима који су бринули, није била лака ноћ у петак на суботу. Хвала на бризи и посебно онима који су желели да нестанем јер ме мотивишу да се још више, снажније, храбрије и одлучније борим за Србију него што сам чинио до јуче", истакао је Вучић.

Председник је рекао да њега "брине то што су Н1 а и њихов шеф све време лагали да је он или неко од његових рекао да је му је здравствено стање повезано са питањем новинара те телевизије".

Истакао је да може да "подноси" свакаква питања, и да се радује сваком ко пита нешто, било сувисло или, некада, несувисло.

"На основу њих, лакше објашњавам народу разлику између истине и лажи, за шта се неки други залажу", поручио је Вучић.

Председник је поновио став да, иначе, не бежи од новинарских питања и да никада није бежао, већ да је, напротив, увек био спреман и биће спреман да одговори на сва питања новинара, јер му пружају прилику да "укаже на лажи којима се служе поједини медији или политички противници и да покаже грађанима шта је истина".

"За разлику од свих других политичара у земљи, никада нисам бежао од питања. Та питања ми пружају увек велику прилику да на најбољи могући начин раскринкам неистине појединих медија и лажи политичких противника", рекао је Вучић поводом речи председника НУНС-а Жељка Бодрожића да би било добро да дође да одговара на питања Времена, НИН-а, листа Данас...

Председник је истакао да за њега не постоји боља прилика него да "у тренутку када неко изађе са неистинама које сваки дан понављају добије простор да директно покаже колико немају озбиљну аргументацију".

"Никада нисам бежао, никада нисам склањао теме под тепих, нисам се скривао и зато сам увек побеђивао. Било би претерано да кажем да сам растурао политичке противнике, али растављајући на саставне делове њихове лажи, показивао сам да сам спреман, да сам био спреман и да ћу увек бити спреман. И победићу их увек", рекао је Вучић.

Председник је истакао да за њега не постоји боља прилика него да у тренутку када неко изађе са неистинама, које сваки дан понављају, добије простор да директно покаже "колико немају озбиљну аргументацију".

"Мислим да је суштина мог успеха у последњих седам година управо у томе што никад нисам бежао од тога, никад нисам скривао теме, стављао под тепих, већ сам се борио и одговарао", оценио је Вучић.

Како је додао, зато је, захваљујући истини коју је износио, озбиљној аргументацији и резултатима рада, увек побеђивао, и то без икаквих проблема.

"Победићу их све заједно, аргументима, чињеницама и истином. Победићу, зато што многима од њих није стало да поставе питања, већ да буду политички протежеи за неке", навео је Вучић.

Како је рекао, он сам нема проблем са тим.

"То ми пружа огромну сатисфакцију и шансу да на најбољи начин покажем грађанима Србије шта је истина, а шта није", додао је Вучић.

"Раст у четвртом кварталу између 5,2 и 5,5 одсто БДП-а"

Вучић је навео да очекује да ће Србија ову годину завршити са растом БДП-а између 3,7 и четири одсто и да ће тако бити међу најбољим земљама у региону и Европи.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да очекује да ће Србија у четвртом кварталу имати раст бруто друштвеног производа између 5,2 и 5,5 одсто.

Подсетио је да је у трећем кварталу раст српске економије 4,7 одсто БДП-а, наводећи да је само Мађарска у целој Европи испред Србије са 4,8 одсто, уз опаску да недостају подаци за још три земље.

"Очекујем да у четвртом кварталу имамо између 5,2 и 5,5 одсто и верујем да ћемо бити земља са најбржим растом економије у последњем кварталу ове године", рекао је Вучић.

Према његовим речима, инвестиције које подржава и финансира Влада доприносе додатном расту земље, што доприноси паду јавног дуга и бољем позиционирању на финансијском тржишту, већем поверењу инвеститора и расту броја страних директних инвестиција.

"Ниво страних директних инвестиција у првих девет месеци је 2,87 милијарди, што је више него прошле године, која је била рекордна", рекао је Вучић.

Навео да је Србија, не оштетивши и не угрозивши финансијску стабилност земље, у октобру успела да купи још девет тона злата и да се додатно осигура.

"Имамо највеће количине злата у историји Србије, преко 31 тоне, и наставићемо и даље то да радимо зато што видимо у ком правцу се креће криза у свету", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је прогноза да ће раст у еврозони пасти са 1,3 на 1,1 одсто.

"Ми рачунамо да ћемо завршити између 3,7 и четири одсто целу годину и кад се саберу са прва два квартала, да ћемо бити најбољи у региону, иако смо у првом кварталу били међу најлошијима, да ћемо годину завршити као најбољи у региону и најбољима у Европи", закључио је Вучић.

"Спремна четири поглавља, ЕУ ће донети политичку одлуку"

Председник је изјавио је да су четири поглавља у преговорима Србије са ЕУ спремна, а да од ЕУ зависи каква ће политичка одлука бити донета и да ли ће и колико поглавља бити отворено до краја године.

"Да ли ће бити отварања нових поглавља или не, немам појма, то зависи од њих (ЕУ). Како они буду одлучили, тако ће да буде", рекао је Вучић на конференцији за новинаре упитан шта очекује од плана Емануела Макрона за реформу политике проширења ЕУ и да ли ће бити отварања нових поглавља.

Председник је навео да Србија већ неко време има припремљена четири преговарачка поглавља.

"Да ли ће неко да донесе политичку одлуку да се отвори једно, два, три поглавља... Нити се секирам", рекао је Вучић.

Навео је да би додао још нешто, али да неће "да се Јадранка (министарка европских интеграција) не наљути".

"Нек они раде свој посао, ми ћемо свој", додао је Вучић.

Указао је да грађане Србије занима како напредује економија наше земље, јер од тога зависи њихов живот.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво