Посланик странке Египћана приступио Самоопредељењу

Посланички клуб покрета Самоопредељење у следећем сазиву косовске скупштине имаће у свом саставу и посланика Партије Египћана Ељберта Краснићија, саопштено је из покрета.

Председник покрета Самоопредељење Аљбин Курти са члановима председништва, разговарао је у Приштини са делегацијом странке Египћана предвођеном председником Ељбертом Краснићијем.

У саопштењу се наводи да су разговарали о политичкој ситуацији на Косову, са посебним нагласком на недавне изборе, на којима су, како се истиче, грађани увелико гласали за промене.

Такође, разговарали су и о ситуацији у египатској заједници.

"Сматрајући блиску сарадњу као приоритет, договорили смо се да ће будући посланик Скупштине Косова Ељберт Краснић, бити део парламентарне групе Самоопредељење, у седмом законодавном сазиву", додаје се у саопштењу.

Медији у Приштини сарадњу две странке коментаришу као први трансфер неког посланика у редове Самоопредељења, странке која је освојила највише гласова на изборима 6. октобра и чији председник Аљбин Курти претендује на место премијера.

Самоопредељење и Демократски савез су у преговорима о заједничком формирању следеће владе. За просту већину од 61 посланика недостају им још три члана косовског парламента.

Самоопредељење је у више наврата саопштило да неће у коалицију са странкама из такозваног ратног крила ОВК-а, а у влади неће ни Српску листу.

Остала три посланика за просту већину могу једино да траже у другим странкама несрпских мањинских заједница.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво