Сузана Васиљевић: Председник је два дана био на апаратима

Председник Србије Александар Вучић провео је два дана на апаратима на ВМА, али се данас осећа мало боље, изјавила је саветница председника за медије Сузана Васиљевић и додала да је већи део јавности у Србији, али и у свету, од Емануела Макрона и Ангеле Меркел, показао забринутост за председника Вучића.

Сузана Васиљевић je, говорећи о здравственом стању Александра Вучића, који је у петак примљен на ВМА, истакла да се нада да ћемо превазићи "ову, скоро па трагедију".

Председник је био толико лоше да је сам тражио да га одведу, а он је човек који не признаје никакве симптоме болести, рекла је Васиљевићева и додала да је цео председников тим многе његове температуре преживео "на ногама са њим".

"Трчали смо са њим по белом свету у најгорим стањима, али је и сам схватио у овом случају да нешто није у реду", рекла је Васиљевићева и додала да је веома тежак викенд за нама.

Васиљевићева је навела и да су јутрос стигли резултати анализа и изразила уверење да ће након овога председник почети да слуша људе који брину о његовом здрављу.

Сузана Васиљевић је говорила и о реакцији јавности на председниково лечење и изразила наду да он није видео лоше реакције.

Додала је да је и она престала да гледа те ружне коментаре и упитала шта се десило да је "друштво постало језиво".

"Ако нисте за њега, неко ко подржава политичку опцију Александра Вучића и ову власт бар човека пустите на миру да буде болестан", рекла је она и изразила задовољство што је ипак већи део јавности био искрено забринут.

"Велики број порука од светских и регионалних званичника"

Председник је добио велики број порука од светских председника Макрона, Ангеле Меркел, премијера Албаније, Борута Пахора, Додика, навела је Васиљевићева.

Коментарисала и писања медија да је новинарско питање узрок здравствених проблема председника Вучића, а на подсећање водитељке на речи Југослава Ћосића да председник не би требало да се бави тим послом ако је осетљив на новинарска питања, Сузана Васиљевић је одговорила: 

"Господина Ћосића би требало да буде срамота због таквих изјава, да ли тиме прикрива афере или покушава да подигне рејтинг телевизији или је прегласио значај својих новинара".

Истакла је да председник увек одговара на сва питања.

Поручила је новинару Миодрагу Совиљу да човек може да буде независан и добар новинар и ако је пристојан, а све оно што се видело у петак од њега показује да он то није.

"Совиљ дошао на конференцију потпуно неприпремљено и само с намером да испровоцира председника", рекла је Сузана Васиљевић у емисији "Хит твит" на телевизији Пинк.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво