Сузана Васиљевић: Председник је два дана био на апаратима

Председник Србије Александар Вучић провео је два дана на апаратима на ВМА, али се данас осећа мало боље, изјавила је саветница председника за медије Сузана Васиљевић и додала да је већи део јавности у Србији, али и у свету, од Емануела Макрона и Ангеле Меркел, показао забринутост за председника Вучића.

Сузана Васиљевић je, говорећи о здравственом стању Александра Вучића, који је у петак примљен на ВМА, истакла да се нада да ћемо превазићи "ову, скоро па трагедију".

Председник је био толико лоше да је сам тражио да га одведу, а он је човек који не признаје никакве симптоме болести, рекла је Васиљевићева и додала да је цео председников тим многе његове температуре преживео "на ногама са њим".

"Трчали смо са њим по белом свету у најгорим стањима, али је и сам схватио у овом случају да нешто није у реду", рекла је Васиљевићева и додала да је веома тежак викенд за нама.

Васиљевићева је навела и да су јутрос стигли резултати анализа и изразила уверење да ће након овога председник почети да слуша људе који брину о његовом здрављу.

Сузана Васиљевић је говорила и о реакцији јавности на председниково лечење и изразила наду да он није видео лоше реакције.

Додала је да је и она престала да гледа те ружне коментаре и упитала шта се десило да је "друштво постало језиво".

"Ако нисте за њега, неко ко подржава политичку опцију Александра Вучића и ову власт бар човека пустите на миру да буде болестан", рекла је она и изразила задовољство што је ипак већи део јавности био искрено забринут.

"Велики број порука од светских и регионалних званичника"

Председник је добио велики број порука од светских председника Макрона, Ангеле Меркел, премијера Албаније, Борута Пахора, Додика, навела је Васиљевићева.

Коментарисала и писања медија да је новинарско питање узрок здравствених проблема председника Вучића, а на подсећање водитељке на речи Југослава Ћосића да председник не би требало да се бави тим послом ако је осетљив на новинарска питања, Сузана Васиљевић је одговорила: 

"Господина Ћосића би требало да буде срамота због таквих изјава, да ли тиме прикрива афере или покушава да подигне рејтинг телевизији или је прегласио значај својих новинара".

Истакла је да председник увек одговара на сва питања.

Поручила је новинару Миодрагу Совиљу да човек може да буде независан и добар новинар и ако је пристојан, а све оно што се видело у петак од њега показује да он то није.

"Совиљ дошао на конференцију потпуно неприпремљено и само с намером да испровоцира председника", рекла је Сузана Васиљевић у емисији "Хит твит" на телевизији Пинк.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. нов 2019, 07:51) - anonymous [нерегистровани]

Naravno da mu zelim dobro zdravlje

Ali Predsednice smanjite malo gas. Em ste predsednik,em ste i predsednik vlade i svaki ministar pojedinacno. Pa to nema coveka koji ce da izdrzi.

(понедељак, 18. нов 2019, 07:35) - anonymous [нерегистровани]

mkjhygy

ima najtezi posao u toj drzavi. Nagradjen je skoro nicim koliko radi I daje svoj najvaznije - zdravlje.

(понедељак, 18. нов 2019, 07:35) - Goran Sesiric [нерегистровани]

Srbija je uz Predsednika

Srbija je uz predsednika i zelimo mu dugo zdravlje. Da vodi racuna zaubuduce jer bez nejga sve je nista u ovoj zemlji samo napred predsednice.

(понедељак, 18. нов 2019, 00:51) - Srećko [нерегистровани]

Živ bio predsedniče

Lepo je rekla gospođa. Predsednik bi trebao malo više da sluša ljude koji brinu o njemu i prave rodoljube i prijatelje, a malo manje ulizice i poltrone. Srećno predsedniče!

(недеља, 17. нов 2019, 23:35) - Петрија [нерегистровани]

Свим срцем велика подршка...

Председниче, само напред, с Божијом помоћи!!!

(недеља, 17. нов 2019, 22:56) - anonymous [нерегистровани]

VMA

Sve pohvale za ljude na VMA koji su vrhunski profesionalci.  Predsedniku želim brz oporavak i što pre da se vrati na redovne dužnosti i da se bori za svoju zemlju istim žarom kao i do sada.