Нови протест "Један од пет милиона"

И ове суботе, 50. пут по реду одржан је протест грађана и дела опозиције "Један од пет милиона".

Грађани и део опозиције кренули су у шетњу са платоа испред Филозофског факултета улицама Васе Чарапића и Коларчевом до Теразија, потом улицама Краља Милана и Кнеза Милоша, те Немањином до Савске улице испред Палате Правде.

Грађанима се путем телефона обратио Александар Обрадовић, узбуњивач из фабрике "Крушик".

Обрадовић је председнику Србије Александру Вучићу пожелео брз опоравак и позвао га да дође у Ваљево како би му изнео све детаље из својих тврдњи о пословању са "Крушиком". Нада се и да ће ускоро слободно шетати улицама.

После обраћања Обрадовића, протест је завршен.

Претходно је Срђан Марковић, један од организатора протеста поручио да се већ 11 месеци они заједно на улицама, боре "против насиља, лажи, за истину и промену система", а за за њихову будућност и за нове генерације.

"Пред нама су нове победе, нове битке, за ослобађање институција", навео је Марковић и позвао окупљене у шетњу ка Палати правде.

Организатори "1 од 5 милиона" отпочели су потписивање петиције за пуштање на слободу Александра Обрадовића.

Демонстранти су, такође, упутили подршку певачу Ђорђу Балашевићу.

Током шетње пуштане су Балашевићеве песме "Панонски морнар" и "Само да рата не буде".

Међу учесницима протеста примећени је и председник странке Слободе и правде Драган Ђилас и лидер покрета Двери Бошко Обрадовић.

Учесници протеста носили су транспаренте "Да млади зараде пензије у Србији", "Вратити отете пензије", "100 пензионера за једног таксисту"...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво