Вучић: Лешњак јесте узбуњивач, Обрадовић није

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да државни органи морају да заштите Лазара Лешњака, који је надлежним органима пријавио кривична дела председника Општине Стари град Марка Бастаћа. Он је, каже, прави узбуњивач, док за Александра Обрадовића каже да је "лажни узбуњивач".

Председник Александар Вучић је рекао да нису медији ти који ће некога проглашавати узбуњивачем већ закон.

"Нисте ви узбуњивач зато што се нешто што сте рекли допало некој политичкој странци, већ зато што сте то пријавили надлежним органима", рекао је Вучић.

Лешњак је, додао је Вучић, пријавио случај, док се Обрадовић обратио "неким страним земљама".

Председник Вучић је истакао и да Лазар Лешњак мора да буде заштићен јер је сведок извршења најтежих кривичних дела.

Вучић је рекао да је "најбогатија партија у Савезу за Србију, странка Драгана Ђиласа", саопштила да се у афери "Крушик" ради о обрачуну између њега и Стефановића.

Да је то истина, рекао је председник, то би значило да си лагали да је у питању криминал. "Или је интерни унутарстраначки обрачун, или криминал. Како вас није срамота да лажете?", упитао је Вучић.

Вучић о оцу Небојше Стефановића 

Навео је да је афера "Крушик" напад на нашу наменску индустрију. 

"Погледајте са чиме се суочавамо. Ухватили смо Србина са 30.000 евра које му је Албанац дао, он износи техничко-технолошку документацију са финансијским подацима за производњу муниције 12,7 милиметара. Знате ли какав је то напад на нашу наменску индустрију и целу државу", навео је Вучић.

Рекао је и да нису тачни наводи да је отац министра полиције Небојше Стефановића Бранко Стефановић запослен у ГИМ-у, фирми која је, како наводи узбуњивач Александар Обрадовић, по повлашћеним ценама куповала оружје од ваљевског "Крушика".

Вучић је рекао да је питао министра унутрашњих послова шта је његов отац радио у тој фирми, да ли је директор или власник, а Стефановић му је рекао "ништа".

"Испоставило се да он није ништа тамо. Што сте га нападали онда? Што сте лагали", упитао је Вучић.

Рекао је да је Бранко Стефановић "крив" јер се појављује на сајмовима.

"Е то је озбиљна кривица, за то треба да добије 147 година робије, а овај (Александар Обрадовић) што га је мама запослила, па када је смењена са места директора и почела да ради у приватној конкурентској фирми, а онда мами да помогне да се отпусте сви Ваљевци који су добили посао у Крушику, јер ваљда Крушик треба да буде пропала фирма, он ништа", навео је Вучић.

Навео је и да никада није разговарао са власником ГИМ-а, истичући да је Мариника Тепић изнела неистине.

Упитан у ком је својству Бранко Стефановић био у фабрици "Крушик", Вучић је рекао да не зна и да му није "ни мама ни тата".

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 16. нов 2019, 10:34) - Mrvica [нерегистровани]

procedura

Postoji procedura kako se postaje uzbunjivač,nije to samo u Srbiji tako.