Вучић са генералним тужиоцем Руске Федерације

Сарадња Србије и Руске Федерације у области правосуђа бележи узлазни тренд, речено је на састанку председника Александра Вучића и генералног тужиоца Руске Федерације Јурија Чајке.

Александар Вучић и Јуриј Чајка констатовали су да од 2012. године сарадња Србије и Руске Федерације у области правосуђа, заједничког деловања органа гоњења и два министарства правде бележи узлазни тренд, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника републике.

Председник је изразио задовољство због недавно закључених споразума између Србије и Русије, као и Републичког јавног тужилаштва Србије и руског Генералног тужилаштва, који ће омогућити размену стручних искустава и усавршавање носилаца јавнотужилачке функције.

Генерални тужилац Чајка честитао је председнику Вучићу на успесима које је Србија до сада постигла и подржао његове напоре у спровођењу реформи у свим областима.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 15. нов 2019, 22:57) - Olja [нерегистровани]

Iskustvo

Zajednički rad dva ministarstva pokazuje dobra rezultate.

(петак, 15. нов 2019, 20:27) - goca [нерегистровани]

i

Raduje me što saradnju sa Rusijom produbljujemo na svim nivoima i u svim oblastima, pa i kada je u pitanju pravosuđe. Od Rusije se može mnogo toga naučiti kada su u pitanju reforme pravosudnog sistema.

(петак, 15. нов 2019, 19:14) - Milica [нерегистровани]

Pravosudje

Dobar primer i unapredjene metode mozemo da naucimo i sledimo od prijateljski naklonjene Rusije.

(петак, 15. нов 2019, 17:19) - anonymous [нерегистровани]

mk

Važna je razmena iskustva na svakom polju naročito u oblasti pravosudja, mada mi sa Ruskom Federacijom imamo izuzetno dobre odnose u svim oblastima i na svim nivoima.