Посланичка питања о Рами, Бастаћу, финансирању НВО

На почетку седнице Народне скупштине посланици су постављали питања, а теме које су их интересовале тицале су се финансирања телевизије Н1, невладиних организација, "малверзација" Марка Бастаћа и реаговања највишег државног врха на изјаве албанског премијера Едија Раме.

Послалник Српске радикалне странке Александар Шешељ, наводећи да је у Србији од 2000. године приметно деловање невладиних организација које, како каже, отворено раде против наше земље, рекао је да постоје подаци и одакле се финаснсирају, односно из иностранства, али и из буџета Србије.

Истакао је да се за њих из буџета Србије издваја 10 милијарди динара иако, како каже, отворено раде против нашег народа.

Питао је шта ће да уради Влада поводом тог питања и додао да је приметно да су они "једни од наших највећих непријатеља".

Посланик Ђорђе Вукадиновић поновио је питање које се тиче реакција највишег политичког врха Србије, односно председника Александра Вучића и министра спољних послова Ивице Дачића, на изјаве албанског премијера Едија Раме да Србија треба да призна независност Косова и говорио о брисању граница између Албаније и Косова.

"Рами то није први пут, он то ради непрестано, а посебно воли да тако нешто каже када су присутни српски званичници. Знам да се некада нешто мора прогутати, али Рама није представник неке од великих сила", казао је Вукадиновић.

Препоручио је српским званичницима да пошаљу поруку Рами да се не слажу са тим што говори или да убудуће у тим моментима напусте конференцију.

Вукадиновић је упитао и Министарство саобраћаја да ли заиста издувни гасови из аутомобила са "евро 3" моторима представљају проблем за животну средину или је нешто друго по среди када је у питању забрана увоза таквих аутомобила и оних који имају ниже стандарде.

Сматра да се кренуло од погрешног краја, односно да се удара на стандард грађана, а минимално се решавају проблеми загађења.

Посланик Српске напредне странке Србислав Филиповић поставио је питање МУП-у и Тужилаштву шта ће урадити са Марком Бастаћем човеком, за којег каже да постоје оправдане сумње на основу многих сведока, да је учествовао у више малверзација.

"Људи који су учествовали у његовим аферама говоре да је увећавао богатство из године у годину, а као начин наводе да је то чинио тако што је пљачкао инвеститоре на Старом граду, све оне који запошљавају", казао је Филиповић.

Посланик Странке модерне Србије Владимир Ђурић питао је када ће да буде расписан нови конкурс за јавне бележнике, за које наводи да их нема довољно у Србији.

Посланик Покрета социјалиста Ђорђе Комленски поставио је питања за МУП и БИА да ли постоји веза између 1.400.000 евра које су уплаћене фирми "Ки конекшн", чији је један од оснивача Југослав Ћосић.

Интересовало га је и да му одговоре да ли има везе између тога и начина на који функционише телевизија Н1 у Србији, са њеним програмом и уредничким стилом.

Комленски је навео и да се та телевизија финансира средствима из Албаније, преко Косова и Метохије и из америчке амбасаде и позвао БИА-у да, у интересу Србије, провери те податке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи