Дачић: Хистерија о Вучићу у Загребу последица антисрпске атмосфере

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивице Дачића каже да хистерија, која у Хрватској влада поводом могућег учешћа председника Србије и СНС-а Александра Вучића на скупу ЕПП-а у Загребу, није последица предизборне кампање у Хрватској, како наивно мисле неки у свету, па и у Србији.

"То је последица опште антисрпске атмосфере, која се у Хрватској систематски ствара негирањем геноцида у Другом светском рату, рехабилитацијом усташтва, лажима о наводној великосрпској агресији, иако су у питању Срби који су вековима ту живели. Тиме се легитимизује стара прича о Србима као реметилачком фактору, који треба елиминисати", рекао је Дачић. 

Дачић је у изјави за јавност указао да хистерија у Хрватској није проблем Вучића и Србије, већ је то, како је рекао, проблем Хрватске, земље која за који месец преузима председавање Европском унијом.

Упитао је како ће Хрватска председавати Европском унијом када није у стању да организује ни скуп ЕПП-а без проблема, како ће организовати скуп ЕУ са Западним Балканом, и друге регионалне скупове? 

"Зашто је то тако, требало би да се замисле. Србија хоће и мисли да треба да гледамо напред у будућност, и да нам трагедије из прошлости буду поуке, а не примери за следеће нараштаје", рекао је Дачић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи